Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer of klik hier om te accepteren. Accepteren Lees meer

VCMB - Verbonden door creditmanagement kennis!
VCMB

Razendsnel online overboeken, 24 uur per dag, 7 dagen per week

Vanaf nu kunnen alle klanten van zeven Nederlandse banken razendsnel overboeken via mobiel bankieren en internetbankieren.

Het bedrag staat dan nagenoeg altijd binnen vijf seconden op de rekening van de ontvanger, ook ’s nachts, in het weekend en op feestdagen.

Het afgelopen halve jaar hebben ABN AMROINGRabobank, de Volksbank (ASN BankRegioBankSNS) en Knab al hun klanten die internetbankieren of mobiel bankieren geleidelijk aangesloten op Instant Payments. Die uitrol is nu voltooid, geruisloos en volgens planning.

Sneller dan Europese norm

Het bedrag van een Nederlandse Instant Payment staat binnen vijf seconden op de betaalrekening van de ontvanger waar de Europese norm daar tien seconden voor inruimt.

Bovendien zit er tussen de zeven Nederlandse banken geen limiet op het bedrag dat op deze manier kan worden overgeboekt. Elders in de eurozone kan doorgaans niet meer dan 15.000 euro per Instant Payment worden overgeboekt.

Uiteraard kan een individuele bank wel eigen veiligheidslimieten voor overboekingen toepassen. Een Nederlandse instant overboeking voldoet volledig aan de Europese standaard voor Instant Payments, de SEPA Instant Credit Transfer.

Koploper in eurozone

Inmiddels worden in Nederland iedere dag ruim een miljoen overboekingen via mobiel bankieren en internetbankieren vrijwel onmiddellijk bijgeboekt op de rekening van de ontvanger, alle dagen van het jaar, de klok rond.

Daarmee is Nederland binnen de eurozone in een paar maanden tijd uitgegroeid tot de onbetwiste koploper in het aantal Instant Payments.

Instant Payments worden in Nederland de gewone, dagelijkse manier van overboeken, bijvoorbeeld om een tweedehands fiets veilig cashloos te betalen, om een levering in het weekend direct af te rekenen of om een flexwerker dezelfde avond al zijn of haar dagloon uit te betalen.

Bron:  https://www.betaalvereniging.nl/betalingsverkeer/instant-payments/ 

Gerelateerde artikelen

© 2021 VCMB - Website door: New Fountain

Wanneer onderneemt u actie bij het signalen van betalingsachterstanden?

Laden ... Laden ...