Deze maand een blog van Bringway over “De revolutie van AI in de financiële sector: de kracht ontgrendelen”

 

In deze terugkerende blog bieden wij een betrokken VCMB-lid het podium om te vertellen wie ze zijn, wat ze doen en hoe zij kijken naar ontwikkelingen binnen hun expertise van de credit management sector, én natuurlijk om te horen hoe hun ervaring met het VCMB is.
Deze maand een bijdrage van Jeroen Koppens Manager of Operations en Ravi Poldervaart   Algemeen Directeur van BringWay

Het transformerende potentieel van AI in de financiële sector: de visie van BringWay

Er waait een frisse wind door de financiële sector, dankzij de veelbelovende technologie van Kunstmatige Intelligentie (AI). Er zijn al verschillende tools beschikbaar, zoals ChatGPT, Mid Journey, Recast AI en Tome.  Als VCMB-lid en pionier, deelt BringWay haar visie en roept creditmanagementorganisaties op tot het omarmen van AI voor innovatie en verbeterde efficiëntie.

AI in de financiële sector: een onvermijdelijke revolutie

Heb je al ontdekt hoe ChatGPT, een AI-model van OpenAI, je organisatie kan veranderen? AI, aangedreven door Big Data en geavanceerde software, speelt een sleutelrol in het transformeren van de financiële sector. Van het automatiseren van routinetaken tot het begrijpen van financiële analyses. Medewerkers kunnen ChatGPT gebruiken om snel grote hoeveelheden gegevens te analyseren en te interpreteren, wat hen kan helpen bij het maken van beter geïnformeerde beslissingen.

Wij streven ernaar met behulp van deze technieken een betrouwbare en toonaangevende partner te zijn die een positieve impact heeft op het leven van mensen.

De visie van BringWay op AI: Voorop lopen in innovatie

Als een pionier in vernieuwing en creativiteit, streeft BringWay ernaar de volledige capaciteit van AI en diverse technologieën te verkennen en toe te passen. Wij zijn voortdurend op zoek naar nieuwe manieren deze technologieën te integreren in onze producten en diensten om onze klanten beter van dienst te zijn.

Naarmate sectoren zoals creditmanagement, overheid en dienstverlening steeds meer met elkaar verweven raken, wordt een integrale benadering van nieuwe kennis en vaardigheden noodzakelijk. Eén van deze nieuwe mogelijkheden is AI. GPT-modellen interpreteren en reageren op de invoer die ze krijgen. Het is dus belangrijk dat je duidelijk en expliciet bent in je vragen en commando’s om de gewenste respons te krijgen. Dit heet Prompt engineering. Het is essentieel dat mensen leren hoe ze instructies aan AI-modellen kunnen optimaliseren om zo de gewenste, relevante en nauwkeurige reacties te verkrijgen.

Van interesse naar actie: de VCMB en AI

Wij bij BringWay hopen dat de leden van de VCMB, de bestuurders en managers van creditmanagement organisaties, deze techniek gaan omarmen. Het potentieel van AI is enorm en de mogelijkheden om de dienstverlening in de sector te verbeteren zijn eindeloos. Via de VCMB kunnen wij krachten bundelen.

Maak kennis met AI. Er zijn talloze bronnen beschikbaar om je te helpen de technologie te begrijpen, waaronder artikelen, boeken, en online cursussen. Een uitstekende bron is bijvoorbeeld YouTube, waar je gemakkelijk toegankelijke filmpjes kunt vinden die de basis van AI uitleggen. Zet de stap, wees zelfredzaam en ontdek hoe AI je organisatie kan transformeren.

BringWay groeit iedere dag!

Met dank aan Jeroen Koppens en Ravi Poldervaart van BringWay