Handen uit de mouwen voor onze sector

 

Janssen & Janssen en Intrum blikken terug op de Meet-Up.

27 September ging 30 man sterk het gesprek aan met elkaar over imago, zichtbaarheid van de sector en het aantrekken van nieuw talent.

Imago probleem? We zijn onbekend! Het imago probleem leek als eerste ‘uitdaging’ op te doemen, maar een net zo belangrijke conclusie is het feit dat de studerende groep in veel gevallen geen weet van ons bestaan heeft. Daar moet verandering in komen! Samen gaan we vervolgstappen zetten om de meerwaarde van creditmanagement, onze bijdrage aan een gezonde economie, flink op de kaart te zetten. Onderstaand lees je de ervaring van twee leden. Spar je de volgende keer mee?

Lise – Janssen & Janssen Gerechtsdeurwaarders

Op 27 september 2023 heb ik, namens Janssen & Janssen c.s. Incasso & Gerechtsdeurwaarders, deelgenomen aan de MeetUp-Lunch van de VCMB. Tijdens deze lunch stond het onderwerp ‘creditmanagement op de kaart’ centraal. Op een interactieve manier werd besproken hoe we het imago van de branche kunnen verbeteren en aantrekkelijker kunnen maken voor de nieuwe generatie. Waarom is de branche zo onbekend bij jonge mensen en hoe kunnen we dit veranderen? Hoe kunnen we juist deze generatie aanspreken om toch voor een baan binnen de creditmanagement te kiezen? En hoe kunnen we laten zien dat het niet meer de stoffige bedrijven van vroeger zijn?

Gedurende de middag zijn er verschillende ideeën besproken, van gastcolleges tot borrels en van het gebruiken van de media tot het aanpassen van school curriculums, alles kwam voorbij. Naar mijn idee een goede eerste stap om creditmanagement weer op de kaart te zetten! Het is leuk om te zien dat verschillende bedrijven willen samenwerken om de branche te verbeteren. Ik ben benieuwd naar het vervolg.

Al bij al was het een interessante, leerzame en innoverende middag waarbij wij als incasso- en gerechtsdeurwaardersbureau weer nieuwe perspectieven en ideeën hebben gekregen. Dank hiervoor!

Manon – Intrum

Mijn eerste VCMB lunch. 27 september 2023 in het Fletcher Hotel in het prachtige Loosdrecht. Geen straf om hier naar toe te rijden. Ik kom binnen zonder enige verwachting aangezien ik nog vers ben in Credit management land en vooral nog wil leren van de ‘oude rotten’ in dit vak.

Na een korte introductie en het voorstelrondje duiken we al vrij snel in de inhoud. Hoe kijken wij naar de toekomst van het credit management vak en hoe kunnen we dit aantrekkelijk maken en houden voor de jongere generatie. Er komen veel mooie ideeën los en het geeft veel stof tot nadenken. Hoe kunnen we Generatie Z bereiken en enthousiasmeren voor dit vak.

Aan tafel zit een mooie mix van jong en wat ouder en dat geeft een goed beeld van hoe oude kernwaarden zouden kunnen mixen met moderne recruitmenttechnieken.

Bij Intrum hebben we daar al stappen in gezet door ons traineeship bij de Intrum academy en de samenwerking met Career Control, maar altijd goed om koppen bij elkaar te steken en verder de toekomst in te kijken!

Met dank aan Lise Janssen  en Manon den Hartog