Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer of klik hier om te accepteren. Accepteren Lees meer

VCMB - Verbonden door creditmanagement kennis!
VCMB

Betalingsregeling

Wanneer een klant niet in een keer kan betalen kan een betalingsregeling getroffen worden. Hierin wordt afgesproken binnen welke periodes een openstaande rekening wordt afgelost.

Hoe werkt het?

Soms kunnen klanten door omstandigheden niet genoeg vermogen hebben om een openstaande rekening in een keer af te lossen. Als dit het geval is kunnen beide partijen een betalingsregeling voorstellen. Om een succesvolle betalingsregeling te treffen moet er gekeken worden naar wat haalbaar is voor de organisatie. Daarnaast is het een goed idee om de kredietwaardigheid van de klant te controleren. Ten slotte moet er een concreet en schriftelijk betalingsschema opgezet worden. Zodra beide partijen akkoord gaan met de betalingsregeling is er sprake van een minnelijk akkoord.

Voordelen/nadelen?

Door de betalingsregeling kunnen er meer verkopen worden gedaan, bijvoorbeeld met een kredietwaardig bedrijf dat alleen zal kopen als er een betalingsregeling kan worden getroffen. Daarnaast kan het een gezamenlijke oplossing zijn voor klanten die moeite hebben met hun financiƫle gesteldheid. Echter, hierdoor kan de debiteurenrekening enorm oplopen, zeker als klanten zich niet houden aan de betalingsregeling. Uiteindelijk is het mogelijk dat de onderneming zelf in financiƫle problemen komt.

Voor meer informatie neem contact op met credipedia@vcmb.nl

© 2020 VCMB - Website door: New Fountain

Wanneer onderneemt u actie bij het signalen van betalingsachterstanden?

Laden ... Laden ...