Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer of klik hier om te accepteren. Accepteren Lees meer

VCMB - Verbonden door creditmanagement kennis!
VCMB

Bewindsdossier

De administratie omtrent het opzetten en controleren van een betrokkene onderbewindstelling. In het dossier staat de financiële administratie en de getroffen maatregelen van de bewindvoerder over afgelopen periode. Daarnaast worden de controles en de beslissingen van de rechtbank hierin vastgelegd.

Waarom het bewindsdossier?

Naast het administratieve doeleind van het bewindsdossier is het ook een toezicht-systeem van de rechtbank. Via het bewindsdossier kan de rechtbank bewindvoerders controleren en corrigeren indien nodig. Daarnaast is het een belangrijk communicatiemiddel waarbij de belangrijke informatie wordt doorgespeeld aan beide partijen.

Digitale dossiers?

Voorheen werden de bewindsdossiers opgeslagen op papier. Echter, nu worden bijna alle dossiers digitaal opgeslagen en aangepast. Hierdoor zijn er een aantal voordelen ontstaan ten opzichte van de oude werkwijze. Ten eerste kost het minder tijd om een digitaal dossier op te zetten.  Daarnaast hoeven er geen poststukken aan het dossier toegevoegd te worden, aangezien dit digitaal meteen toe wordt gevoegd. Hierdoor worden recente wijzigingen meteen inzichtelijk voor de rechtbank en andersom. Ten slotte is de digitale aanpak een uniforme manier van rapporteren, waardoor alle behandelingen voldoen aan een maatschappelijke standaard.

Voor meer informatie neem contact op met credipedia@vcmb.nl

© 2021 VCMB - Website door: New Fountain

Wanneer onderneemt u actie bij het signalen van betalingsachterstanden?

Laden ... Laden ...