Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer of klik hier om te accepteren. Accepteren Lees meer

VCMB - Verbonden door creditmanagement kennis!
VCMB

Bewindskantoren

Ondernemingen die zich specialiseren in het verlenen van bewindvoering en gerelateerde onderwerpen. Wanneer mensen (tijdelijk) niet in staat zijn om hun eigen financiële of persoonlijke belangen te behartigen kunnen zij onder beschermingsbewind vallen. Een bewindskantoor helpt bij de aanvraag van het bewind en het regelen van een bewindvoerder.

Hoe werkt het?

In het geval dat een persoon van 18 jaar of ouder door mentale en/of lichamelijke omstandigheden niet meer in staat is om zijn eigen belangen te behartigen kunnen zij bewind aanvragen. Hierdoor ontstaat de optie om de financiële administratie over te dragen aan een derde. Via een bewindskantoor kunnen professionele beschermingsbewindvoerders deze taken op zich nemen. Deze proberen de belangen van de betrokkene, indien mogelijk, te behartigen. Daarnaast moeten zij controleren of het vermogen van de betrokkene niet wordt misbruikt.

Waarvoor kunt u terecht?

Mensen met psychiatrische problematiek, een verstandelijke handicap, dementie, problematische schulden of ernstige verslavingen kunnen terecht bij een bewindskantoor. Vanaf dat moment wordt er gekeken naar de situatie en besloten wat de beste opties zijn. Hieronder valt:

  • Mentorschap
  • Curatele
  • Bewindvoering
  • Budgetcoaching
  • Schuldregeling
  • Duurzame Financiële Dienstverlening

In ieder geval zal het kantoor ervoor proberen te zorgen dat er een financieel stabiele situatie ontstaat.

Voor meer informatie neem contact op met credipedia@vcmb.nl

© 2020 VCMB - Website door: New Fountain

Wanneer onderneemt u actie bij het signalen van betalingsachterstanden?

Laden ... Laden ...