Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer of klik hier om te accepteren. Accepteren Lees meer

VCMB - Verbonden door creditmanagement kennis!
VCMB

Business Process Outsourcing (BPO)

Business Process Outsourcing, of BPO, is een vorm van ondernemen waarbij een organisatie een ander bedrijf inhuurt om belangrijke processen uit te voeren.

Waarom BPO?

Veel bedrijven zijn redelijk goed in veel dingen of gespecialiseerd in een paar. Omdat het duur en moeilijk is om overal optimaal te presteren worden verschillende processen vaker geoutsourced. Hier kunnen verschillende redenen voor zijn:

Kosten besparen 
Andere bedrijven kunnen goedkoper produceren en/of meer produceren met minder middelen. Bijvoorbeeld kledingfabrieken in Azië die enorme hoeveelheden voor lage prijzen kunnen produceren.

kwaliteit waarborgen 
Andere bedrijven kunnen betere kwaliteit leveren en hebben toegang tot meer kennis en technologieën. Steeds vaker worden online marketingactiviteiten uitbesteed aan ervaren marketeers die beter op zoekmachines kunnen inspelen.

Gebrek aan geld of werkkracht 
Het bedrijf heeft niet voldoende vermogen om investeringen te maken die nodig zijn voor het werkproces.

Dankzij BPO kunnen veel bedrijven toch blijven functioneren en enorm groeien. Door verschillende processen uit te besteden creëer je de ruimte om andere processen te optimaliseren.

Nadelen van BPO?

Ondanks de vele voordelen die BPO kan bieden zijn er ook nadelen die afgewogen moeten worden. De uitbesteedde onderdelen van je supply chain kunnen cruciaal worden voor de onderneming waardoor de leveranciers meer macht krijgen. Hierdoor kunnen zij hogere prijzen gaan vragen. Daarnaast kunnen leveranciers er ook voor kiezen om over te stappen naar andere bedrijven die meer opbrengsten bieden. Maar ook in slechte tijden, wat als de leverancier door omstandigheden failliet gaat of tijdelijk niet kan leveren. Hoe afhankelijk je wordt van deze processen kan dus enorme gevolgen hebben voor je onderneming.

Voor meer informatie neem contact op met credipedia@vcmb.nl

 

 

© 2020 VCMB - Website door: New Fountain

Wanneer onderneemt u actie bij het signalen van betalingsachterstanden?

Laden ... Laden ...