Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer of klik hier om te accepteren. Accepteren Lees meer

VCMB - Verbonden door creditmanagement kennis!
VCMB

Conservatoir Beslag

Een conservatoir (bewarend) beslag wordt gelegd wanneer er nog geen definitief vonnis is gewezen door de rechter. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren in een situatie waarin de kans redelijk aanwezig is dat goederen aan het verhaal onttrokken worden voordat er vonnis is gewezen en kan worden beslag gelegd. Er wordt dan bewarend beslag gelegd op goederen, zodat daarop (na het verkrijgen van een veroordelend vonnis) verhaal kan worden gehaald. Voor het leggen van een conservatoir beslag dient de voorzieningenrechter toestemming te geven.

Een conservatoir beslag kan worden gelegd vooruitlopend op een veroordeling. Voor dit beslag is wel toestemming vereist van de rechter. Een conservatoir beslag is altijd spoedeisend en zorgt ervoor dat een schuldenaar bepaalde zaken niet meer kan onttrekken aan verhaal. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het leggen van beslag op een woning die te koop staat.

Na betekening van dit vonnis gaat het conservatoire beslag over op een executoriaal beslag en op dat moment kan executie pas plaatsvinden.

Bij een conservatoir beslag wordt dus, anders dan bij het executoriale beslag, pas na beslaglegging geprocedeerd.

© 2020 VCMB - Website door: New Fountain

Wanneer onderneemt u actie bij het signalen van betalingsachterstanden?

Laden ... Laden ...