Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer of klik hier om te accepteren. Accepteren Lees meer

VCMB - Verbonden door creditmanagement kennis!
VCMB

Cryptocurrencies

Cryptocurrencies zijn digitale of virtuele valuta’s die door cryptografie worden beveiligd. Hierdoor ontstaat er een gedecentraliseerd netwerk dat in theorie niet gemanipuleerd kan worden.

Over cryptocurrencies

Bitcoin is de meeste bekende naam onder de cryptovaluta dat in 2009 al wist om een veilige digitale valuta te creƫren. Dankzij blockchain technologie en een peer-to-peer netwerk ontstond er een enorme interesse in de mogelijkheden die crytpocurrencies kunnen bieden. Tegenwoordig zijn er duizenden cryptovaluta die met elkaar concurreren zoals Ethereum, Litecoin en Namecoin. Op dit moment wordt de marktwaarde van alle cryptocurrencies geschat op $214 biljoen.

De voor- en nadelen van cryptocurrencies?

Omdat cryptovaluta in direct contact staat met alle partijen binnen het systeem kunnen transacties zonder derde partij, zoals een bank, overgemaakt worden. Dat betekent dus dat er geen verwerkingskosten voor de transacties zijn, ook voor internationale handelingen.

Echter, hierdoor wordt het ook een aantrekkelijk platform voor illegale activiteiten zoals witwassen en belastingvermijding. Dankzij de anonimiteit die handelen via cryptocurrencies oplevert kunnen veel criminelen ongezien weg komen met grote bedragen. Ondanks dat heeft Bitcoin via een analytisch forensisch systeem juist geholpen met het arresteren en achtervolgen van criminelen. Maar bij cryptocurrencies zoals Dash of Monero is het moeilijker om criminaliteit te traceren.

Voor meer informatie neem contact op met credipedia@vcmb.nl

 

 

© 2020 VCMB - Website door: New Fountain

Wanneer onderneemt u actie bij het signalen van betalingsachterstanden?

Laden ... Laden ...