Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer of klik hier om te accepteren. Accepteren Lees meer

VCMB - Verbonden door creditmanagement kennis!
VCMB

Cybercrime

Computercriminaliteit, wanneer er een strafbaar feit wordt gepleegd via een processor (computer, smartphone, etc.). Sinds de groei van het digitale netwerk hebben criminelen geprobeerd om hier misbruik van te maken. In 2015 waren de totale kosten aan cybercrime geschat op $3 triljoen nu schatten experts in dat dit getal in 2021 al op $6 triljoen zal zitten.

Hoe werkt cybercrime?

In cybercriminaliteit kan er een onderscheid worden gemaakt tussen aanvallen op bedrijven en personen. Bij personen worden mensen afgeperst, gestalkt, gediscrimineerd en misleidt. Bijvoorbeeld door ransomware en virussen komen criminelen bij persoonlijke gegevens. Vervolgens dreigen ze deze gegevens te delen of te blokkeren, tenzij er een bedrag wordt overgemaakt. Daarnaast is er identiteitsfraude waarbij criminelen gegevens stelen om vervolgens leningen te openen op andermans naam. Hierdoor lopen mensen schulden op die enorm grote gevolgen voor ze hebben.

Bij bedrijven worden grootschalige aanvallen gepleegd. Criminelen halen websites en andere bedrijfsplatformen omlaag om vervolgens een dwangsom op te eisen. Daarnaast proberen ze via phishing toegang te krijgen tot vertrouwelijke gegevens. Deze kunnen ze vervolgens verkopen of gebruiken voor afpersing.

Wat kun je doen?

Ten eerste is er een enorme hoeveelheid aan beveiligingssoftware die computers en andere apparatuur kunnen beschermen van virussen en ransomware. Bespreek op het werk wat er op dit moment voor systemen in plaats zijn gezet om gegevens te beschermen of neem contact op met een professional. Verder is het belangrijk om bij twijfelachtige mails of berichten nog even goed te kijken of alles klopt.

Voor meer informatie neem contact op met credipedia@vcmb.nl

© 2020 VCMB - Website door: New Fountain

Wanneer onderneemt u actie bij het signalen van betalingsachterstanden?

Laden ... Laden ...