Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer of klik hier om te accepteren. Accepteren Lees meer

VCMB - Verbonden door creditmanagement kennis!
VCMB

Incassobureau

Een incassobureau is een onderneming zonder bijzondere bevoegdheden die hoofdzakelijk voor andere ondernemingen openstaande vorderingen innen.

Hoe gaat een incassobureau te werk?

De bureau’s nemen de openstaande vorderingen over en gaan achter de schuldenaar aan. Vervolgens moet de schuldenaar de hoofdsom betalen en de incassokosten. Voor de ondernemingen geld veelal de ‘no cure, no pay‘ regeling. In sommige gevallen kopen bureau’s de hele vordering over, echter als de schuldenaar niet kan betalen door bijvoorbeeld faillissement dan loopt het bureau verlies op. Bij factoringmaatschappijen wordt de openstaande vordering grotendeels voorgeschoten.

Na het overnemen van een openstaande vordering zal het bureau een aantal aanmaning versturen. Meestal is het mogelijk om alsnog een betalingsregeling te treffen. Als dit niet het geval is zal er een dagvaarding worden gedaan waarbij een gerechtsdeurwaarder of incasso advocaat voor wordt ingeschakeld. Hierdoor worden de incassokosten aanzienlijk hoger, waardoor de schuldenaar steeds meer moet betalen.

Incassobureau’s ten opzichte van gerechtsdeurwaarders en incasso advocaten?

Ten opzichte van gerechtsdeurwaarders en incasso advocaten hebben incassobureau’s minder bevoegdheden. Zo kunnen incassobureau’s alleen particuliere vorderingen innen, geen beslag leggen, geen faillissementsaanvraag doen en vorderingen tot maximaal €25.ooo euro procederen.

Voor meer informatie neem contact op met credipedia@vcmb.nl

© 2020 VCMB - Website door: New Fountain

Wanneer onderneemt u actie bij het signalen van betalingsachterstanden?

Laden ... Laden ...