Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer of klik hier om te accepteren. Accepteren Lees meer

VCMB - Verbonden door creditmanagement kennis!
VCMB

Kredietcrisis

Bij een kredietcrisis loopt de financiële markt vast. Hierdoor kunnen financiële instellingen geen krediet meer verstrekken waardoor er liquiditeitsproblemen ontstaan die directe gevolgen hebben op de economie.

De kredietcrisis van 2008?

Veel Amerikaanse banken verstrekte risicovolle hypotheken aan klanten die deze niet terug konden betalen. Vervolgens stortte de huizenmarkt in waardoor de in beslag genomen huizen veel minder opleverde dan de hypotheek. Daarnaast waren er enorm veel obligaties over deze hypotheken verkocht. Hierdoor raakte niet alleen de kredietnemers hun huizen en geld kwijt, maar ook de ondernemers en investeerders werden zwaar getroffen.

Omdat deze instorting voorheen onmogelijk leek raakte banken hun vertrouwen kwijt in andere banken en veel kredietnemers. Dat zorgde ervoor dat veel banken geen krediet meer beschikbaar hadden of niet wilden verstrekken. Hierdoor kwamen ondernemers en consumenten financieel in de knoop omdat ze geen hypotheek of lening konden afsluiten. Wat weer enorm veel invloed heeft op de huizenmarkt en andere ondernemers. Als er geen geld is om uit te besteden dan is er geen geld om binnen te komen. Want een tekort aan krediet in de ene branche zorgt uiteindelijk voor een tekort in de andere.

Voor meer informatie neem contact op met credipedia@vcmb.nl

 

© 2020 VCMB - Website door: New Fountain

Wanneer onderneemt u actie bij het signalen van betalingsachterstanden?

Laden ... Laden ...