Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer of klik hier om te accepteren. Accepteren Lees meer

VCMB - Verbonden door creditmanagement kennis!
VCMB

Kredietverzekering

Een kredietverzekering biedt dekking in de situatie dat een debiteur niet meer kan betalen, bijvoorbeeld door faillissement. Hierdoor kunt u voorkomen dat u zelf in liquiditeitsproblemen komt door niet betalende debiteuren. De verzekering keert een vergoeding uit over het verlies dat u lijdt op de debiteur.

Hoe werkt het?

 

Waarom een kredietverzekering

Waarom verzekert u wel uw inventaris, voorraad en opstallen maar niet uw belangrijkste post debiteuren? Een niet betalende debiteur zorgt immers voor een hoop ongemak. Eén dubieuze debiteur zorgt er vaak al voor dat u flink extra omzet moet maken om het verlies te compenseren. Met een kredietverzekering bespaart u zich dit ongemak doordat u de verliezen op dubieuze debiteuren beperkt. De financiële impact van wanbetaling of een faillissement onder afnemers kan enorm zijn. Grotere klanten zijn meestal goed voor ongeveer 80% van de omzet. Maar ook als kleinere klanten kopje onder gaan, kunnen de winstgevendheid en groei in gevaar komen. Voorkom dit en bescherm de financiële positie en voortgang van uw bedrijf met een kredietverzekering. Met kredietverzekering worden financieringsmogelijkheden ook eenvoudiger en betaalbaar. Uw cashflow is immers stabieler, waardoor de bank minder risico loopt.

Voor wie is een kredietverzekering geschikt?

Een kredietverzekering is geschikt voor alle bedrijven, van starters tot multinationals, die op rekening (op krediet) zakendoen met andere bedrijven. Een kredietverzekering kan afgesloten worden voor omzet binnen Nederland, maar ook voor export.

Is een kredietverzekering ingewikkeld?

Nee, maar in tegenstelling tot veel andere schadeverzekeringen moet u de polis wel actief blijven toepassen. Een kredietverzekering ondersteunt uw creditmanagement op een prima wijze.

Wat is het voordeel van kredietverzekering?

Allereerst is de kredietwaardigheid van een debiteur bekend voordat er wordt geleverd. Als ondernemer kunt u anticiperen op die kredietwaardigheid, door soepelere condities af te spreken met de debiteur (concurrentievoordeel) of juist de debiteur kort houden bij een mindere kredietwaardigheid. Nieuwe debiteuren kunt u hierdoor vooraf goed op hun waarde inschatten. Maar ook houdt u een vinger aan de pols bij uw bestaande afnemers: over ontwikkelingen in de kredietwaardigheid wordt u tijdig geïnformeerd zodat u daar direct op kunt anticiperen.

Wat is het voordeel van kredietverzekering?

Ten tweede kan de kredietverzekering een professioneel incassoapparaat bieden. Een niet betalende debiteur wordt aangemaand om te betalen, waarbij de kosten onder de dekking van de polis vallen.
Ten slotte geeft de kredietverzekering rugdekking door schade te vergoeden als de debiteur niet meer kan betalen door bijvoorbeeld faillissement.

Wat kost een kredietverzekering?

De premie voor een kredietverzekering is afhankelijk van de verzekerbare omzet die aan de verzekeraar wordt aangeboden, de branche waarin zaken wordt gedaan en de opzet van de polis. De opzet van de polis varieert van basisdekking tot uitgebreidere dekking, zo verschilt de premie per bedrijf. De kosten staan echter in schril contrast met de omzet en zijn ook nog eens aftrekbaar.
Met een vrijblijvende indicatie weet u wat kredietverzekering voor uw onderneming kost.

Waar kunt u terecht?

     

 

© 2021 VCMB - Website door: New Fountain

Wanneer onderneemt u actie bij het signalen van betalingsachterstanden?

Laden ... Laden ...