Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer of klik hier om te accepteren. Accepteren Lees meer

VCMB - Verbonden door creditmanagement kennis!
VCMB

Leasemaatschappij

Een leasemaatschappij financiert (bedrijfs-) middelen en bied deze tijdelijk aan in ruil voor een periodiek tarief. Meestal liggen de kosten van onderhoud en verzekering bij de leasingmaatschappij.

Waarom leasen?

Omdat het kopen van bedrijfsmiddelen risico’s met zich meebrengt zoals onderhoud, restwaarde en verzekeringskosten is leasen een goed alternatief om alsnog van deze middelen gebruik te maken. Ondanks dat de goederen door u worden gebruikt ligt het eigenaarschap bij de leasingmaatschappij. Vooral bij duurdere investeringen zoals auto’s en werkmachines kan leasen voor veel ondernemingen voordelig uitpakken. Zeker wanneer de onderneming anders niet genoeg vermogen had om deze goederen zelf te financieren.

Bij operational leasing is de leasingmaatschappij meestal ook verantwoordelijk voor onderhoudskosten en de verzekering. Aan het einde van de looptijd gaat het geleasede goed terug naar de leasingmaatschappij.

Bij financial leasing worden de goederen over een bepaalde periode afgelost waarbij uiteindelijk de leaser eigenaar wordt van het middel. Hierdoor is het erg vergelijkbaar met huurkoop. Pas als alle termijnen zijn afgelost is het goed eigendom van de leaser.

Voor meer informatie neem contact op met credipedia@vcmb.nl

 

© 2020 VCMB - Website door: New Fountain

Wanneer onderneemt u actie bij het signalen van betalingsachterstanden?

Laden ... Laden ...