Kredietinformatie & Software

Leden actief in credit management software, risico- en kredietinformatie en analytics oplossingen. In deze groep treft u een tweetal soorten bedrijven aan:

Leveranciers van krediet- en handelsinformatie

De bedrijven uit deze sector hebben als doelstelling het leveren van vitale informatie in vorm van data over Nederlandse en internationale bedrijven. En het leveren van informatie ter voorkoming van overcreditering op Nederlandse consumenten. Hiermee kunt u beslissingen nemen die helpen het risico voor nieuwe en bestaande debiteuren te voorkomen en te minimaliseren. Dit gebaseerd op data uit verschillende bronnen die door de leveranciers op een makkelijke maar toch diepgaande manier zijn weergegeven, bijvoorbeeld in begrijpelijke ratings. Grondslag voor de diverse ratings voor de risico inschatting zijn bijvoorbeeld betaalervaringen en performance scorecards. Meer weten over de inhoud van scorecards en ratings, neem gerust contact op met een van de leveranciers.

Leveranciers van software

De leveranciers van software maken het mogelijk om op een gestructureerde manier debiteurenbeheer uit te voeren en leveren hierbij ook SaaS oplossingen. De software helpt om eenvoudige manuele taken te automatiseren en te digitaliseren. Onder andere door segmentatie en differentiatie. Met een juiste strategische inrichting van de uw processen (met slim gebruik van data en modellen) bereikt u hoge en klantvriendelijke incasso resultaten. De software fungeert als centraal punt tussen meerdere afdelingen en processen. Dit zowel intern als extern. Denk hierbij aan de verkoopafdeling, klantenservice of een extern incassobureau,

Daarnaast leveren ze ook software oplossingen in meerdere onderdelen van de krediet cyclus voor consumenten en bedrijven: van aanvraag, tot klantbeheer, tot achterstandsbeheer. Ook fraude preventie tools worden aangeboden.

Benieuwd hoe u repetitieve processen kunt automatiseren, neem dan contact op met een van de software leveranciers.

Lid worden?

Bent u een bedrijf of organisatie met zwaartepunt het ontplooien van (financiële) credit management activiteiten? Informeer dan eens naar de mogelijkheden van een lidmaatschap bij het VCMB. Wij kijken uit naar uw interesse!

Contactformulier

Indien u graag meer informatie over het VCMB wilt ontvangen, neemt u dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder. 

Please enter your name.
Please enter a valid email address.
Please enter a valid phone number.
Please enter a subject.
Please type your message.