Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer of klik hier om te accepteren. Accepteren Lees meer

VCMB - Verbonden door creditmanagement kennis!
VCMB

Seminar: ROBOTIC ACCOUNTING

Op woensdag 19 april 2017 wordt voor de 1e maal het “Seminar: robotic accounting” georganiseerd.

Dit seminar wordt gehouden in Hoevelaken en duurt ongeveer van 13.00 – 19.00 uur.

Robotic accounting is een onderdeel van Robotic process automation (RPA). Bij RPA gaat het om administratieve bedrijfsprocessen, waarbij de workforce (arbeidscapaciteit) van (hoog volume) processen vervangen wordt door automatisering. Er wordt ook wel gesproken over “workforce emulate”, oftewel het imiteren/nabootsen van menselijke handelingen (die repeterend en voorspelbaar zijn).

Robotic accounting wordt, in relatie tot boekhoudsoftware, beschouwd als functionaliteit om onder meer de ondernemer te ont-zorgen. Door een goede inzet van robotic accounting worden handmatige taken (denk aan het inboeken van facturen of bankafschriften) overgenomen door de computer.

Ook andere ontwikkelingen dragen bij aan Robotic accounting. Denk aan UBL als standaard formaat voor het elektronisch uitwisselen van facturen (en andere handelsdocumenten). En Access to the Account (XS2A) als belangrijk onderdeel van PSD2. XS2A stelt derde partijen in staat toegang te krijgen tot betalingsinformatie m.b.t. bankrekeningen. En natuurlijk de Blockchain.

Doel
Geïnteresseerden inzicht bieden in visie en oplossingen op het gebied van robotic accounting en gerelateerde ontwikkelingen, zoals: Elektronisch factureren en -factuurverwerking en robotic accounting, PSD2, Instant payments en Blockchain.

Doelgroep
Accountants, financials en andere geïnteresseerden die goed geïnformeerd willen worden over actuele ontwikkelingen op ICT gebied die van invloed zullen zijn op administratieve bedrijfsprocessen.

Programma
Op het programma staan de volgende onderwerpen en sprekers:

Visie landschap roboteringsoplossigen
Robotic Process Automation (RPA) ligt ten grondslag aan Robotic Accounting. Bij RPA worden software robots gebruikt om (administratieve) bedrijfsprocessen en gestandaardiseerde workflows te automatiseren. Boekhoudkundige processen zijn hiervoor bijzonder goed geschikt, aangezien deze bij uitstek herhaalbaar zijn, regelmatig terugkeren en gebaseerd zijn op routines. Joris Juttmann van KPMG deelt zijn visie op landschap van huidige robotiseringsoplossingen en de impact op de financiële functie. Daarnaast deelt hij zijn ervaring op basis van aantal real life cases.

Robotic accounting als opmaat voor PSD2 en blockchain
Laat techniek voor je werken. Dat scheelt niet alleen tijd, je krijgt ook actuele informatie als bouwstenen voor relevant advies richting je klanten of aandeelhouders. Robotic accounting, realtime invoicing en realtime banking kunnen je nu al ont-zorgen. Deze quickwins zijn leuk, de grote stappen richting ‘no hands accounting’ kun je maken als PSD2 is ingevoerd. Deze Europese regelgeving maakt de verplichte interventie van banken bij het betalingsproces overbodig. Daardoor kun je bijvoorbeeld rechtstreeks betalingen verrichten vanuit je boekhoudsoftware. Een andere potentiële efficiencybooster is blockchain. Het is niet meer nodig om vastgelegde data in de blockchain in het auditproces mee te nemen. Die gegevens zijn immers al gevalideerd door alle betrokken partijen. Exact werkt aan concrete oplossingen voor blockchain en PSD2. Daarover hoor je meer in de sessie door Arjen Nijdam en Ronald Dähne (Exact).

Instant Payments – 24/7 in enkele seconden betalen en betaald worden
We staan aan de vooravond van de grootschalige Europese invoering van een nieuwe betaalmogelijkheid de SEPA Instant Payments – 24/7 binnen enkele seconden geld overboeken en ontvangen in Europa. Lancering zal in Nederland vanaf 2019 zijn, de eerste landen in Europa starten al vanaf eind 2017. Deze grote sprong voorwaarts zal een significante impact hebben op alle spelers in de betalingsverkeerketen: van de aanbieders van Instant Payments, de banken en (interbancaire) payments processoren, die nu met de eerste fase van de implementatie gestart zijn, tot en met gebruikers zoals corporates, de detailhandel, Fintechs en particulieren, die straks kunnen profiteren van de SEPA Instant Payments en verdere productinnovaties bovenop de Instant Payment. Tijdens deze sessie geeft Paul van der Valk van de Payments Advisory Group antwoord op de volgende vragen:
· Wat zijn Instant Payments en de relatie met Robotic Accounting?
· Wat zijn de plannen in Nederland en Europees?
· Wat is de impact op betalingsverkeergebruikers: compliance en opportunities voor zakelijke betalers
en ontvangers?

Hoe veilig is Robotic accounting
Denk aan beschikbaarheid en continuïteit van een Robotic accounting dienst als geheel, integriteit en vertrouwelijkheid van data en naleving van relevante wet- en regelgeving. De keurmerken Zeker-OnLine (Nederland), Label Cloud (Frankrijk) en Trusted Cloud (Duitsland) hebben december 2016 een overeenkomst getekend voor samenwerking om MKB-ers in Europa zekerheid te geven over de kwaliteit en betrouwbaarheid van online diensten. Samen met de Europese Commissie werken de landen aan Europese harmonisatie van eisen aan online diensten. Bianca Smit van Zeker Online praat u bij over de stand van zaken.

Robotic Proof
Gericht op online boekhoudsoftware is het label “Robotic proof” geïntroduceerd. Hiermee kan een leveranciers van boekhoudsoftware aantonen dat haar software Robotic accounting in voldoende mate ondersteunt. Het label “Robotic proof” wordt mondeling toegelicht door Gerard Bottemanne van GBNED, waarna een discussie met aanwezige leveranciers van dergelijke software volgt.

Robotic accounting en UBL: ultieme tijdwinst
Robotic accounting staat voor het automatiseren van boekhoudprocessen. Niet langer zelf facturen en bonnetjes inboeken, verwerken en controleren, maar zeker weten dat het vanzelf goed komt. Arco van Nieuwland van Yuki vertelt hoe Yuki robotic accounting in haar genen zitten en neemt u mee in de inmiddels ruime ervaring met en visie over robotic accounting.

Touchless accounting
InvoiceSharing werkt met klanten, zijnde accountants (die de boekhouding voeren van kleine bedrijven), ERP leveranciers van middelgrote bedrijven en partners als KPMG, EY en Accenture die de boekhouding van hele grote corporates robotiseren. Leuk dat er elektronische facturen zijn, en dat maakt het robotiseren zeker makkelijker, maar hoe ga je nu het gehele factuurvolume automatisch laten verwerken, ofwel ‘touchless accounting’? Jeroen Volk van Invoicesharing gaat in op de learnings hoe een ‘robot’ in te zetten voor een organisaties.

Resultaten onderzoek “De complete gids Elektronisch factureren 2017”
Op 19 april 2017 verschijnt tevens de nieuwe versie van “De complete gids elektronisch factureren”. Allereerst geeft deze gids inzicht in het ‘elektronisch factureren landschap’ in Nederland. Ingegaan wordt op betrokken organisaties, standaarden, segmentatie naar B2B, B2G en B2C. Gerelateerde onderwerpen scannen en herkennen en RGS komen aan bod. En inzicht wordt gegeven in beschikbare softwaretoepassingen en de mate waarin boekhoudsoftware elektronisch factureren op basis van UBL ondersteunt (zowel uitgaand als inkomend). De resultaten van het onderzoek worden mondeling toegelicht door Gerard Bottemanne van GBNED.

Kosten
De kosten voor het bijwonen van het congres bedragen 150 euro per persoon, inclusief koffie/thee en een broodjeslunch. Genoemde tarief is excl. BTW.

Locatie
EXPO Hoevelaken

Koninginneweg 1
3871 JZ Hoevelaken
(gratis parkeren op eigen terrein)

AANMELDEN
Meer informatie over het programma en inschrijven voor het seminar: robotic accounting op 19 april 2017 via:
www.ictinnovatiecongres.nl

© 2021 VCMB - Website door: New Fountain

Wanneer onderneemt u actie bij het signalen van betalingsachterstanden?

Laden ... Laden ...