Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer of klik hier om te accepteren. Accepteren Lees meer

VCMB - Verbonden door creditmanagement kennis!
VCMB

Uitnodiging seminars ‘LEZEN ≠ BEGRIJPEN’

Eén op de zes Nederlanders is laaggeletterd en heeft moeite de communicatie van (financiële) organisaties te lezen en te begrijpen. Maar onder mensen met financiële problemen komt beperkte leesvaardigheid nog veel vaker voor.

Dat is een van de belangrijkste uitkomsten van het onderzoeksproject ‘Lezen ≠ Begrijpen’ van samenwerkingspartners Syncasso Gerechtsdeurwaarders, Kredietbank Nederland, Rijksuniversiteit Groningen en Stichting Lezen & Schrijven. 50,3% van de deelnemers aan het onderzoek – klanten van Kredietbank Nederland en Syncasso Gerechtsdeurwaarders – kreeg de indicatie ‘laaggeletterdheid’, tegenover het landelijk gemiddelde van 18%.

We nodigen u graag uit om verder op dit onderwerp in te gaan op een van de vijf praktische seminars over de invloed van beperkte leesvaardigheid op het omgaan met financiële problemen. In de seminars bespreken we de onderzoeksresultaten en delen we tips en materialen om mensen met een beperkte leesvaardigheid beter te kunnen bereiken. Ervaringsdeskundigen komen aan het woord en in een interactieve workshop ervaart u hoe u binnen uw eigen expertise aan de slag kunt gaan met dit belangrijke onderwerp.

Data en locatie seminars

  • Donderdag 24 januari 2019 Zwolle (Windesheim)
  • Donderdag 31 januari 2019 Utrecht (Hogeschool Utrecht)
  • Donderdag 7 maart 2019 Rotterdam (InHolland)

Tijdens de seminars is er veel ruimte voor interactie en er is een sprekersforum voor vragen uit de zaal. Deelname aan een van de seminars is een kans voor politici, beleidsmakers, bewindvoerders, schuldhulpverleners, gerechtsdeurwaarders en incassomedewerkers om nieuwe ontwikkelingen op dit terrein te bespreken.

Aanmelden

De toegang tot de seminars is gratis. We vragen u wel u aan te melden via www.lezenisnietbegrijpen.nl/seminars. U vindt daar ook het programma van de seminars. De seminars duren van 12.30 tot 17.00 uur.

Meld u aan voor de seminars >

Meer weten over het onderzoek?

Alles over het onderzoek en de resultaten leest u opwww.lezenisnietbegrijpen.nl. U vindt daar ook de twee onderzoeksrapporten ‘Onderzoek naar leesvaardigheid onder mensen met financiële problemen’ en ‘De invloed van beperkte leesvaardigheid op de omgang met financiële problemen’.

Wij hopen u op het seminar te ontmoeten. Uw aanwezigheid en inbreng is belangrijk: samen bereiken we meer!

© 2021 VCMB - Website door: New Fountain

Wanneer onderneemt u actie bij het signalen van betalingsachterstanden?

Laden ... Laden ...