Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer of klik hier om te accepteren. Accepteren Lees meer

VCMB - Verbonden door creditmanagement kennis!
VCMB

VCMB Webinar
“Het Wetsvoorstel Wet Homologatie onderhands akkoord (WHOA)”

Per 1 januari 2021 is aan de Faillissementswet een stuk toegevoegd: de wet homologatie onderhands akkoord (Whoa). Deze wet biedt voor u als schuldeiser kansen, maar ook uitdagingen.

WAT IS WHOA?

Deze wetgeving is bedoeld voor bedrijven die verwachten dat zij binnenkort niet meer aan hun verplichtingen kunnen voldoen. Met deze wet krijgen zij de mogelijkheid om buiten een faillissement aan (enkele van) hun schuldeisers een akkoord aan te bieden.

Wanneer u als schuldeiser in het akkoord niet (veel) minder ontvangt dan wanneer er daadwerkelijk een faillissement zou zijn, kunt u worden gedwongen om mee te werken aan het akkoord. Om het aanbieden van een akkoord goed te kunnen voorbereiden, maakt de wet het voor een schuldenaar mogelijk om goederen te verbruiken die onder een eigendomsvoorbehoud zijn geleverd. Ook kunnen lopende (huur)overeenkomsten worden aangetast door de schuldenaar.

WEBINAR WHOA

Wat betekent de Whoa voor u als schuldeiser? En wat is de impact van Whoa op uw huidige contracten? Tijdens het webinar op 18 maart 2021 gaan Denise Mathijssen en Hanneke Zandvoort, beiden advocaat bij Bierens Incasso Advocaten, dieper in op dit onderwerp.

Programma:

15.30 uur: Aanvang | opening

15.35 uur: Presentatie Denise Mathijssen en Hanneke Zandvoort

17.00 uur: Einde

 

© 2021 VCMB - Website door: New Fountain

Wanneer onderneemt u actie bij het signalen van betalingsachterstanden?

Laden ... Laden ...