Loading Events

GEWIJZIGDE LOCATIE VCMB/SRCM roundtable Data, AI en Ethiek voor creditmanagement

november 30 @ 12:30 - 17:00

 

  • This event has passed.
Visual roundtable ai en ethiek (002)

Op donderdagmiddag 30 november aanstaande organiseren VCMB en SRCM voor leden en hun opdrachtgevers een roundtable om met elkaar van gedachten te wisselen over DATA, AI en Ethiek voor creditmanagement.

Essentieel voor innovatie

Data en AI zijn essentieel voor de ontwikkeling van het creditmanagementvak – om debiteuren te beschermen tegen overkreditering en stapeling van incassokosten. Hierdoor kunnen problematische schulden ontstaan waarvan de impact op de klantdebiteuren sociaal, qua gezondheid en maatschappelijke kosten niet opweegt tegen de incasso-opbrengst.

Wegnemen van wantrouwen

Creditmanagement wordt door ongeïnformeerden ook wel voor de ‘schuldenindustrie’ uitgemaakt. Het gebruik van AI en Data in creditmanagementtoepassingen wordt daarom met veel wantrouwen door de politiek en maatschappij benaderd. Hoe kunnen we daar als branche het beste op reageren?

Deskundige inleider

Michiel Steltman, directeur van de stichting DINL en kernteamlid bij diverse Privaat-publieke samenwerkingsverbanden, bespreekt in zijn presentatie hoe je effectief AI en Data kunt inzetten in voorspelmodellen en segmentatie voor incassocommunicatie binnen ethische kaders. Hoe we aan de buitenwereld kunnen laten zien dat we ethisch en verantwoordelijk gebruik van data en AI maken. Met voorbeelden uit andere branches die in een vergelijkbare situatie als categorie of individueel maatregelen hebben genomen om de legitimiteit en goede bedoelingen van het gebruik van Data en AI te rechtvaardigen. Na zijn presentatie wisselen we met elkaar van gedachten hoe we de inzichten van Michiel kunnen gebruiken in de creditmanagementpraktijk.

 

Programma roundtable

12.30 – 13.00 uur            Inlooplunch

13.00 – 13.15 uur            Welkom en introductie thema en spreker

13.15 – 14.00 uur            Presentatie Michiel Steltman

14.00 – 14.30 uur            Pauze en opfrissen

14.30 – 15.30 uur            In gesprek met de deelnemers over de presentatie van Michiel

15.30 – 16.30 uur            Netwerkborrel en napraten

16.30 – 17.00 uur            Uitloop en einde

 

NIEUWE locatie:

Het NUT42 in Beesd, vrijwel aan de A2

Via deze link plan je makkelijk je route naar het NUT42

Voorstraat 42

4153 AM Beesd

 

Gratis parkeren in de wijk.

Kom je met een elektrische auto? Opladen kan in de Prinses Margrietstraat.

U bent onze gast

Deelname aan deze roundtable is gratis voor de leden en relaties van SRCM en VCMB. U bent van harte welkom met twee personen. Nodig uw eigen dataspecialist of geïnteresseerde opdrachtgever uit voor deze belangrijke bijeenkomst

Wilt u ons snel laten weten of we op u mogen rekenen?

Voor aanmelden kunt u een e-mail sturen naar ingrid@vcmb.nl of dkruiswijk@srcm.nl dan ontvangt u van ons een bevestiging.

 

 

Details

Date:
november 30
Time:
12:30 - 17:00