Loading Events

VCMB Webinar “Toelichting Leidraad Sociaal Incasseren”

februari 8 @ 10:00 - 11:30

 

Ontwerp zonder titel (4)

Sociaal incasseren of maatschappelijk verantwoord incasseren wordt steeds vaker genoemd en veel partijen hebben dit inmiddels of op de agenda staan, of zijn hier al actief mee bezig.

In de samenwerking tussen primaire schuldeisers en incassopartners blijkt nog niet altijd ruimte te zijn voor sociaal incasseren. Daarom heeft Purpose in opdracht van de Schuldeiserscoalitie een leidraad ontwikkeld om het aanbestedingsproces voor incassodiensten socialer in te kunnen richten. Denk aan KPI’s voor sociale incasso en een nieuw prijsmodel dat primaire schuldeisers kunnen hanteren.

Resultaat is een model aanbestedingsdocument die zij als leidraad als basis gebruiken voor komende aanbestedingstrajecten waarbij sociale incasso van belang is. Zodat de primaire schuldeiser verzekerd is van sociale incassodiensten en de incassopartij de ruimte heeft om het maatwerk te bieden wat daarbij hoort.

Graag nodigen wij jullie uit om in een webinar kennis te nemen van de leidraad waarbij Doekes Prakken & Mirte Schreuder Hes van Purpose jullie meenemen door de belangrijkste punten van de leidraad. De leidraad wordt ergens dit jaar officieel gelanceerd. Via deze presentatie krijgen leden van VCMB al een goede indruk.

  • Wanneer: Woensdag 8 februari 2023
  • Tijd: 10.00 uur – 11.30 uur

Aanmelden kan door een mail te sturen naar ingrid@vcmb.nl

 

 

Details

Date:
februari 8
Time:
10:00 - 11:30