Financieel & Verzekeringen

De leden in deze groep helpen u groei te faciliteren en financiële risico’s te beperken bij het uitblijven van betalingen.

Kredietverzekering

Er zijn tal van manieren om omzet of specifieke protfolio’s of regio’s te verzekeren tegen non-betaling. Aanbiedere van deze oplossingen helpen vaak mee in het nadenken over de beste mix van verzekeren en kunnen adviseren over de mogelijke risico’s in bepaalde sectoren of regio’s. Verzekeraars bieden ook ratings en scores aan om het risico vooraf in te schatten en bij non-betaling helpen zij in het incasso-traject.

Factoring

Factoring helpt bij het op peil houden van de cash flow door facturen (of voorraad) te verpanden. Zij nemen het betaalrisico over en keren binnen enkele dagen het openstaande bedrag van de facturen uit. Zo heeft het bedrijf dat zijn facturen verpandt, direct haar geld op de bankrekening en ligt het incasseren van de factuur bij de factoring maatschappij. Sinds Basel 4 is het ook voor kleine bedrijven zeer lonend om via factoring bijvoorbeeld groei te financieren.

Lid worden?

Bent u een bedrijf of organisatie met zwaartepunt het ontplooien van (financiële) credit management activiteiten? Informeer dan eens naar de mogelijkheden van een lidmaatschap bij het VCMB. Wij kijken uit naar uw interesse!

Contactformulier

Indien u graag meer informatie over het VCMB wilt ontvangen, neemt u dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder. 

Please enter your name.
Please enter a valid email address.
Please enter a valid phone number.
Please enter a subject.
Please type your message.