Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer of klik hier om te accepteren. Accepteren Lees meer

VCMB - Verbonden door creditmanagement kennis!
VCMB

35% van de B2B-verkopen op krediet

In 2017 werden 35% van de binnenlandse en buitenlandse B2B-verkopen op krediet gedaan. Dit betekent dat Nederland vrij open staat voor het verlenen van handelskrediet aan business- to-business (B2B)-klanten.

Krediet verkopen B2B in Nederland

  • B2B-verkoop op krediet in Nederland

    Gemiddeld werd 39% van de verkopen aan binnenlandse B2B-klanten op krediet uitgevoerd. Van de buitenlandse B2B-verkopen werd slechts 31% op krediet gedaan.

  • Net als in de andere onderzochte West-Europese landen waren de respondenten in Nederland minder geneigd om op krediet te verkopen aan buitenlandse B2B-klanten. Dit kan wijzen op een groter vertrouwen in de handel met binnenlandse B2B-klanten.
  • In vergelijking met de resultaten van het onderzoek in 2016, waaruit bleek dat 36,9% van de binnenlandse en 33,9% van de buitenlandse B2B-verkopen op krediet werd gedaan, is er in Nederland sprake van een daling van het percentage verkopen op krediet, zowel voor binnenlandse als buitenlandse B2B-verkopen.
  • Bovendien ligt het percentage van B2B-verkopen op krediet in Nederland lager dan het regionale gemiddelde (38,8%) en bijna gelijk aan dat in Spanje (37,8%).
  • Bron : Atradius

Gerelateerde artikelen

© 2021 VCMB - Website door: New Fountain

Wanneer onderneemt u actie bij het signalen van betalingsachterstanden?

Laden ... Laden ...