Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer of klik hier om te accepteren. Accepteren Lees meer

VCMB - Verbonden door creditmanagement kennis!
VCMB

5e Lunchbijeenkomst leden in Utrecht

Op woensdag  25 september heeft de vijfde ledenlunch plaatsgevonden voor een viertal leden die in de regio Utrecht gevestigd zijn. Collenda Nederland, GGN Mastering Credit, Focum Solutions B.V. en Nexa Velo Advocaten schoven aan bij de lunch. AbcFinance CF B.V. en Deurwaarderskantoor Bouwhuis en Smit konden niet aanwezig zijn, maar sluiten aan bij een volgende lunchbijeenkomst.

Wat houdt ons professioneel bezig?

Tijdens de lunch spraken we met elkaar over de krimpende deurwaardersmarkt die een toename van de concurrentie veroorzaakt. Nieuwe regelgeving en doorbelasting van kosten gaan daarop ingrijpen, naar verwachting.

Hoe ziet de toekomst eruit voor creditmanagement? De (technologische) ontwikkelingen gaan zo pijlsnel, dat je je af moet vragen wat je als bedrijf gaat doen om die bij te benen. Dat zie je ook aan de kant van de opdrachtgevers. Nu al lastig om die qua techniek voor te blijven. Daarbij komt dat de maatschappelijke ontwikkelingen steeds meer van onze leden vragen om hun ‘license to operate’ maatschappelijk te behouden.

In dat kader bespraken we ook de wenselijkheid om onze definitie van Credit Management Bedrijven wellicht uit te breiden naar Schuldhulpverlening en Bewindvoering, om daarmee de hele keten aan tafel te brengen bij VCMB. Dat bracht ons vervolgens op de vraag of het grootste invorderingsbedrijf van Nederland, de overheid, dan ook niet aan zou moeten schuiven.

Tenslotte spraken we kort over de voortgang van het waardenonderzoek. We willen het totale kredietrisico in euro zichtbaar maken – en de manier/het bedrag waarmee creditmanagement dat risico verkleint. Aan de acceptatiekant is dat ingewikkeld, maar Frank van Focum gaat een manier zoeken om daar een oplossing voor te vinden.

Aan het eind van de meeting inventariseren we nieuwe onderwerpen voor onze VCMB Round Tables. Dit keer kwamen twee onderwerpen ter sprake: De CM-Ontwikkelingen in het buitenland en een specifieke round table met B2B onderwerpen. We gaan ermee aan de slag.

De volgende lunchbijeenkomst is op 23 oktober 2019.

Daar nemen de volgende leden aan deel: Deurwaarderskantoor Bouwhuis & Smit, AbcFinance CF B.V., Vesting Finance Holding B.V., NDA Incasso B.V., ING Commercial Finance B.V. en IMNederland Credit Management Services B.V.

 

Gerelateerde artikelen

© 2020 VCMB Maatwerk software door Way2Web

Wanneer onderneemt u actie bij het signalen van betalingsachterstanden?

Laden ... Laden ...