Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer of klik hier om te accepteren. Accepteren Lees meer

VCMB - Verbonden door creditmanagement kennis!
VCMB

Aantal faillissementen blijft op historisch laag niveau

124 bedrijven in Nederland gingen in april failliet, meldt het Centraal Bureau voor Statistiek (CBS) woensdag. Dat zijn er 21 minder dan in maart en slechts 10 meer dan in februari, toen het aantal faillissementen op het laagste niveau sinds februari 1990 stond.

De meeste faillissementen werden uitgesproken in de specialistische zakelijke dienstverlening. Dan gaat het om advies- en onderzoeksbureaus. In de handel, waar in maart nog dertig bedrijven de boeken moesten neerleggen, waren vorige maand negentien faillissementen op te tekenen. Relatief gezien werden in april de meeste faillissementen uitgesproken in de sector vervoer en opslag.

Het aantal faillissementen fluctueert al een aantal jaren, maar heeft in april vorig jaar een flinke daling ingezet. Een jaar geleden werden nog 338 faillissementen uitgesproken, maar dat aantal is sindsdien fors gedaald. Mogelijk is dat een gevolg van de steunmaatregelen die het kabinet naar aanleiding van de coronacrisis trof. Experts verwachten een faillissementsgolf op het moment dat alle steun wegvalt.

Bron: Nu.nl

Gerelateerde artikelen

© 2021 VCMB - Website door: New Fountain

Wanneer onderneemt u actie bij het signalen van betalingsachterstanden?

Laden ... Laden ...