Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer of klik hier om te accepteren. Accepteren Lees meer

VCMB - Verbonden door creditmanagement kennis!
VCMB

Aantal mensen met betalingsachterstand op hypotheek
is fors afgenomen

Het aantal huiseigenaren met een betalingsachterstand op hun hypotheek is in het laatste half jaar flink afgenomen, blijkt woensdag uit de Hypotheekbarometer van Stichting BKR. Op 1 april hadden ruim 73.000 mensen een betalingsachterstand, ruim 10.000 minder dan een half jaar eerder.

Ten opzichte van een half jaar geleden kwamen er bijna 3.800 nieuwe consumenten met een betalingsachterstand bij, maar wisten meer dan 13.000 consumenten hun achterstand in te lossen.

Algemeen directeur Peter van den Bosch van Stichting BKR is zowel positief als bezorgd over de nieuwe cijfers. “Het is goed nieuws dat de achterstanden op dit moment dalen, maar er is ook reden tot zorg”, stelt hij.

 Van den Bosch is bezorgd over een onlangs verschenen rapport van Vereniging Eigen Huis (VEH), waarin wordt gewaarschuwd voor mogelijke fraude bij nieuwe hypotheken.

VEH stelde vorige week dat nieuwe kredietnemers op grote schaal financiële verplichtingen verzwijgen die uit onder meer studieschulden voortvloeien. Dit kan leiden tot overkreditering, met als gevolg hogere hypotheekachterstanden en een grotere schuldenproblematiek.

Bron: Nu.nl

Gerelateerde artikelen

VCMB verwelkomt Buckaroo als nieuw lid

VCMB verwelkomt Buckaroo als nieuw lid

In 2005 begon Buckaroo als Payment Service Provider in Nederland. In 2020 opende Buckaroo een kantoor in België. Buckaroo was de eerste aanbieder van ...

© 2021 VCMB - Website door: New Fountain

Wanneer onderneemt u actie bij het signalen van betalingsachterstanden?

Laden ... Laden ...