Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer of klik hier om te accepteren. Accepteren Lees meer

VCMB - Verbonden door creditmanagement kennis!
VCMB

Alektum Group verkrijgt AFM vergunning voor het aanbieden van en bemiddelen in consumptief krediet

Alektum B.V., de Nederlandse dochteronderneming van de Alektum Group, verkrijgt na een zorgvuldig onderzoek van de Autoriteit Financiële Markten, AFM, vanaf 1 november jl. een vergunning voor het aanbieden van en bemiddelen in consumptief krediet. Dat houdt in dat Alektum B.V. financiële activa van kredietaanbieders op de Nederlandse markt kan kopen en of mag bemiddelen in het incassotraject, waarmee het aanbod van de onderneming aanzienlijk versterkt wordt.

Ron Muller, Country Manager, vertelt: ”Deze AFM vergunning is een belangrijke mijlpaal voor Alektum Group in Nederland. We zijn op het gebied van incasso al lange tijd met succes actief en we houden ons daarnaast bezig met de aankoop van consumentenvorderingen. Met deze vergunning kunnen we ook op het terrein van consumentenkredietvorderingen een concurrerende speler zijn”.

De Alektum Group werd opgericht in 1992 en is nu actief in 16 Europese landen, heeft 500 medewerkers en een omzet van meer dan 700 miljoen Zweedse kronen. De onderneming begon als louter incassobedrijf, maar biedt vandaag de dag ook diensten als kredietinformatie en bedrijfsfinanciering.

”Internationale groei en verbreding van de activiteiten zijn belangrijke strategische doelstellingen van de Alektum Group. Nederland is een belangrijke markt voor ons en de vergunning maakt dat wij nu ons aanbod van diensten aan klanten en prospects kunnen versterken”, aldus Mats Augurell, CEO.

Neem voor meer informatie contact op met:

Mats Augurell, CEO Alektum Group, +46 (0)708 79 90 32, mats.augurell@alektumgroup.com

Ron Muller, Country Manager Alektum B.V., +31 (0)20 417 71 77, ron.muller@alektumgroup.com

Bart Kolman, Sales Manager Alektum B.V., +31 (0)6 1434 7949, bart.kolman@alektumgroup.com

Bij krediet en financiering gaat het om wederzijds vertrouwen in elkaar. De Scandinavische manier van zaken doen staat bekend om dit vertrouwen. Als Zweedse familieonderneming streven wij na om deze bedrijfscultuur te exporteren. Wij ondersteunen onze klanten op alle markten met onze lokale kennis en expertise.

Kostbare klantencontacten en betalingen vragen om vertrouwen en langetermijndenken. Zoals zoveel familieondernemingen handelen wij vanuit de lange termijn gedachte en streven wij naar duurzame relaties. Dit maakt ons een betrouwbare partner.

Wij creëren zakelijk voordeel met een op de klant afgestemd aanbod, persoonlijk contact, een duurzame verbintenis en korte besluitvormingsprocedures. Wij dragen bij aan de ontwikkeling en groei van onze klanten door innovatieve samenwerking.

Bron: Alektum

Gerelateerde artikelen

Aantal faillissementen in mei gedaald

Aantal faillissementen in mei gedaald

Rechtbanken hebben in mei 185 faillissementen uitgesproken. Dit zijn er 19 minder dan in april en 207 minder in vergelijking met dezelfde periode vori...

© 2021 VCMB - Website door: New Fountain

Wanneer onderneemt u actie bij het signalen van betalingsachterstanden?

Laden ... Laden ...