Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer of klik hier om te accepteren. Accepteren Lees meer

VCMB - Verbonden door creditmanagement kennis!
VCMB

Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) En wat betekent dit voor u?

Per 25 mei 2018 dienen we te voldoen aan de eisen die gesteld worden door de AVG. De AVG moet worden gezien als een aanscherping van de thans al geldende regels (Wet Bescherming Persoonsgegevens). De AVG kent dezelfde begrippen en de wijze waarop de bescherming van de persoonsgegevens wordt geregeld is ook gelijk.

De AVG introduceert wel enkele nieuwe eisen en scherpt andere eisen aan. Verder vereist de AVG een betere documentatie. Onder de AVG hoeven er vooraf geen meldingen, inzake gegevensverwerkingen, aan een toezichthouder te worden gedaan. De verantwoordelijke dient achteraf aan te tonen dat is voldaan aan de verplichtingen inzake de AVG. Kortom: documentatie en registratie wordt belangrijker.

Het kan niemand zijn ontgaan dat de AVG hogere boetes introduceert. Het is mogelijk boetes op te leggen van  € 20 miljoen tot 4% van de totale wereldwijde jaaromzet.

Whitepaper Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) mei2017

Gerelateerde artikelen

Spookfacturen over niet betaalde app

Spookfacturen over niet betaalde app

Uit naam van gerechtsdeurwaarders hebben meerdere mensen valse e-mails ontvangen. In deze e-mails vragen de deurwaarders om een...

Ondertekening gedragsregels

Ondertekening gedragsregels

Onze nieuwe gedragsregels zijn door de VCMB ALV bekrachtigd. Een aantal leden hebben die al ondertekend teruggestuurd, maar nog lang niet allemaal. In...

© 2019 VCMB Maatwerk software door Way2Web

Wanneer onderneemt u actie bij het signalen van betalingsachterstanden?

Laden ... Laden ...