Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer of klik hier om te accepteren. Accepteren Lees meer

VCMB - Verbonden door creditmanagement kennis!
VCMB

Amsterdam moet rekeningen op tijd betalen

De VVD vindt het niet meer dan normaal dat de gemeente haar rekeningen op tijd betaalt. Als overheid heeft de gemeente een voorbeeldfunctie te vervullen. Marianne Poot (woordvoerder Financiën): “De gemeente verlangt van bewoners dat zij hun belastingen op tijd betalen. Andersom willen bedrijven die producten of diensten aan de gemeente leveren ook op tijd hun geld zien.”

Deze week bleek dat Amsterdam ver achterloopt met het betalen van leveranciers. “De doelstelling dat negentig procent van de rekeningen binnen dertig dagen wordt betaald is niet gehaald”, meldt Poot. Dit is extra schrijnend, want het is niet de eerste keer dat de gemeente kampt met betalingsachterstanden. Op dit moment wordt een derde van de rekening te laat betaald, wat betekent dat de rekening langer dan 30 dagen blijft liggen.

6000 rekeningen met een waarde van 57 miljoen euro te laat

Wethouder Udo Kock (Financiën) gaf aan dat de achterstand inmiddels 6000 rekeningen betreft met een waarde van 57 miljoen euro. Volgens hem komt de vertraging door de overstap naar een gecentraliseerde financiële administratie en een nieuw rekenschema. “Hier heeft een kleine onderneming of zelfstandige natuurlijk geen boodschap aan,” zegt Poot: “Als er geen geld binnenkomt kunnen zij vroeg of laat de tent wel sluiten.”

Tijdens het debat bleek dat branche organisaties zoals VNO NCW of MKB Amsterdam niet pro actief geïnformeerd zijn over de problemen. Een gemiste kans volgens Marianne Poot. “Ik had op z’n minst verwacht dat deze partijen door de wethouder op de hoogte gesteld zouden zijn van de problemen.”

De VVD heeft het stadsbestuur daarom om opheldering gevraagd. “We willen zo spoedig mogelijk weten hoeveel bedrijven of zzp-ers de dupe hiervan zijn en welke maatregelen de gemeente gaat treffen om hen te compenseren. Ook willen we weten of de gemeente schadeclaims of incassokosten moet gaan betalen en hoe hoog deze zullen zijn,” aldus Poot.

Deze informatie zal in de raad van 5 april besproken worden.

Bron : VVD

Gerelateerde artikelen

VCMB verwelkomt Graydon als nieuw lid

VCMB verwelkomt Graydon als nieuw lid

Graydon gelooft dat transparantie het vertrouwen tussen zakenpartners versterkt. Als ondernemingen een goed beeld hebben van de opportuniteiten die er...

VCMB verwelkomt Buckaroo als nieuw lid

VCMB verwelkomt Buckaroo als nieuw lid

In 2005 begon Buckaroo als Payment Service Provider in Nederland. In 2020 opende Buckaroo een kantoor in België. Buckaroo was de eerste aanbieder van ...

© 2021 VCMB - Website door: New Fountain

Wanneer onderneemt u actie bij het signalen van betalingsachterstanden?

Laden ... Laden ...