VCMB Blog met Harm Hubers van Aon Credit Solutions

In  deze terugkerende blog bieden wij een betrokken VCMB-lid het podium om te vertellen wie ze zijn, wat ze doen en hoe zij kijken naar ontwikkelingen binnen hun expertise van de credit management sector, én natuurlijk om te horen hoe hun ervaring met het VCMB is.

Deze keer een bijdrage van Harm Hubers, Broker bij Aon Credit Solutions

 

Beste lezer,

In voorgaande blogs schreven Theo Smid van Atradius en Johan Geeroms van Allianz Trade (voorheen Euler Hermes) al over de uitdagingen die ons te wachten staan na de corona pandemie.

Hoewel we zeker nog niet van corona af zijn, kunnen we gelukkig het ‘normale’ leven steeds meer oppakken en is het weer mogelijk om bij klanten op bezoek te gaan en met collega’s te sparren op kantoor. Tijdens de recente klantbezoeken heb ik ervaren dat de talloze online meetings en gesprekken van grote waarde zijn en onze efficiency verbeteren. Tijdens de fysieke meetings bleek echter ook dat juist gedurende deze meetings waardevolle zaken besproken worden, die tijdens online meetings eerder achterwege blijven. Ik ben dan ook zeer benieuwd hoe wij het hybride werken in de komende jaren vorm gaan geven.

Theo en Johan benadrukten de volgende onzekerheden in onze economie:

  • Ontwikkelingengas- en energieprijzen
  • Onzekerheidover (aanhoudende) hoge grondstoffen​
  • HerstelSupply Chain laat nog op zich wachten met impact of beschikbaarheid goederen/onderdelen en hoge transportkosten​
  • Vanafoktober gefaseerde terugbetaling van de uitgestelde belastingen​
  • Meer aandachtvoor milieu (stikstof, CO2, PFAS), ESG​
  • Personeelstekorten​
  • Mede aanbovenstaande punten gerelateerd, de hoge inflatiecijfers​

​Hierbij is recentelijk de verschrikkelijke en verwoestende oorlog tussen Rusland en Oekraïne gekomen. De impact hiervan op onze economie is groot en zet bovenstaande onzekerheden op nog meer spanning. Dit valt natuurlijk wel in het niet bij al het menselijk leed dat in beide landen aan de orde is.

Echter, de Nederlandse economie is zeer veerkrachtig, dat is ook in 2021 weer gebleken.​

Na het einde van de vorige lockdown, herstelde de economie zich krachtig en was deze per eind Q3 2021 al beter dan voorafgaand aan de Corona crisis. Ondernemers zijn flexibel, denk hierbij aan opkomst van flitsbezorgers, click-and-collect punten, de sterke toename van webshops​, online dienstverlening, etcetera. Daarbij geeft de flinke hoeveelheid liquiditeit die in de markt aanwezig is door de steunpakketten van de overheid enigszins vertrouwen voor een beter toekomstperspectief

Met mijn collega’s van Aon Credit Solutions en onze creditmanagement partners op gebied van kredietverzekeringen, factoring, incasso, handelsinformatie en surety’s, zoeken wij dagelijks naar oplossingen om bovenstaande onzekerheden het hoofd te bieden.

Zelf ben ik 7 jaar actief als broker bij Aon Credit Solutions en namens Aon actief lid van VCMB. Voor Aon is VCMB een goed netwerk om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen binnen de creditmanagement branche en is het mede aan ons de taak om de B2B business onder de aandacht te brengen en te houden tijdens ledenbijeenkomsten.

Ben jij of ken jij overigens iemand die graag aan de slag wil om bedrijven door de huidige onzekere tijden te helpen op gebied van creditmanagement, dan hebben wij bij Aon Credit Solutions nog enkele mooie vacatures. Klik hiervoor op onderstaand links:

https://www.werkenbijaon.nl/vacature/Business-Development-Manager/5415

Broker Surety (werkenbijaon.nl)