Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer of klik hier om te accepteren. Accepteren Lees meer

VCMB - Verbonden door creditmanagement kennis!
VCMB

Atradius Collections publiceert de 10e editie van het Internationaal Incassohandboek

Atradius Collections publiceert de 10e editie van het Internationaal Incassohandboek en beschrijft specifieke informatie over de verschillende fasen van minnelijke incasso, incassowetgeving, gerechtelijke procedures en insolventie procedures. Twee nieuwe landen zijn toegevoegd aan deze editie: Indonesië en Kroatië.

Geen enkel bedrijf is immuun voor de risico’s die verband houden met internationale handel. Overal waar handelskredieten worden verleend, volgens de Atradius Betalingsbarometer in meer dan 37% van de transacties in Europa, is het risico van te late betaling of zelfs niet-betaling aanwezig. Het slechte betalingsgedrag in combinatie met de diversiteit en complexiteit van landspecifieke incassoprocedures, wetgeving en culturele aspecten kan voor bedrijven wereldwijd een lastige uitdaging zijn. Met meer dan 42% van de buitenlandse B2B-verkopen op krediet in Europa, is het onvermijdelijk dat sommige incassozaken aanhangig worden gemaakt bij de rechtbank of zelfs belanden in een faillissementsprocedure.

Zodra het aankomt op juridische procedures, zijn er van land tot land aanzienlijke verschillen. Het Internationaal Incassohandboek is vooral geschikt voor organisaties die zelf niet de middelen in huis hebben voor internationale incasso of creditmanagement. Met deze gedetailleerde informatie kunnen bedrijven op voorhand betere beslissingen en noodzakelijke maatregelen nemen om mogelijke toekomstige risico’s te minimaliseren.

Over het Internationaal Incassohandboek
Al vanaf de eerste publicatie van het Internationaal Incassohandboek heeft het zich bewezen als een waardevol en zeer gevraagd product voor het maken van beslissingen voor het incasseren van vorderingen in het buitenland. Internationale incasso en landspecifieke rechtsstelsels vormen uitdagingen die van invloed zijn op iedere onderneming. Rudi de Greve, Global Operations Director bij Atradius Collections verklaart: “Het handboek bevat informatie die verzameld is door incassospecialisten en juristen lokaal en dit maakt het handboek een professionele navigator voor internationale incasso.”

Het Internationaal Incassohandboek is beschikbaar op: www.atradiuscollections.com.

Bron : Atradius Collections

Gerelateerde artikelen

VCMB verwelkomt Graydon als nieuw lid

VCMB verwelkomt Graydon als nieuw lid

Graydon gelooft dat transparantie het vertrouwen tussen zakenpartners versterkt. Als ondernemingen een goed beeld hebben van de opportuniteiten die er...

VCMB verwelkomt Buckaroo als nieuw lid

VCMB verwelkomt Buckaroo als nieuw lid

In 2005 begon Buckaroo als Payment Service Provider in Nederland. In 2020 opende Buckaroo een kantoor in België. Buckaroo was de eerste aanbieder van ...

© 2021 VCMB - Website door: New Fountain

Wanneer onderneemt u actie bij het signalen van betalingsachterstanden?

Laden ... Laden ...