Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer of klik hier om te accepteren. Accepteren Lees meer

VCMB - Verbonden door creditmanagement kennis!
VCMB

Bent u al bekend met eHerkenning?

eHerkenning is een soort DigiD voor bedrijven. Zoals burgers met DigiD kunnen inloggen bij de overheid, zo kunnen bedrijven en ondernemers dat met eHerkenning. Een belangrijk verschil is dat DigiD wordt verstrekt door de overheid en eHerkenning door commerciële bedrijven.

eHerkenning biedt gebruikers één digitale sleutel waarmee zij kunnen inloggen bij organisaties die eHerkenning gebruiken. Overheid en bedrijfsleven hebben eHerkenning samen ontwikkeld. Het maakt inloggen op websites makkelijk, veilig en betrouwbaar. Veel organisaties gebruiken eHerkenning inmiddels om hun online diensten toegankelijk te maken. (bron: www.eHerkenning.nl)

Er zijn eHerkenningsmiddelen op vijf verschillende betrouwbaarheidsniveaus. Van een eenvoudige gebruikersnaam wachtwoordcombinatie tot een middel op basis van een PKI-certificaat. Een eHerkenningsmiddel is persoonsgebonden.

Het is de standaard inlogvoorziening voor overheden en organisaties. In essentie regelt eHerkenning de digitale herkenning. De authenticatie. En controleert het de digitale bevoegdheid.De autorisatie. Van personen die online een dienst willen afnemen. Simpel gezegd: Is de persoon wie hij zegt dat hij is? En mag hij doen wat hij doet? eHerkenning controleert en bevestigt dit.

eHerkenning is ontwikkeld en beheerd door het bedrijfsleven in samenwerking met de overheid. Als dienstverlener heb je geen beheer en ontwikkelkosten, maak je gebruik van de nieuwste technieken en het netwerk is altijd beschikbaar.

EuroSystems en CJIB maken vanaf 1 juni jl. gebruik van eHerkenning voor bestandsuitwisseling. Wilt u meer weten over eHerkenning? Ga dan naar de website en bekijk o.a. de heldere uitlegfilmpjes: film eHerkenning

eherkenning1 eherkenning2

Gerelateerde artikelen

© 2021 VCMB - Website door: New Fountain

Wanneer onderneemt u actie bij het signalen van betalingsachterstanden?

Laden ... Laden ...