Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer of klik hier om te accepteren. Accepteren Lees meer

VCMB - Verbonden door creditmanagement kennis!
VCMB

Betaalgedrag Nederlands bedrijfsleven bereikt stipheidsrecord

Graydon barometer betaalgedrag: facturen worden na 42,5 dagen betaald
Het betaalgedrag van het Nederlandse bedrijfsleven was nog nooit zo positief als tijdens het tweede kwartaal van 2015. Dat blijkt uit de barometer betaalgedrag van bedrijfsinformatiespecialist Graydon. Gemiddeld werden facturen na 42,5 dagen voldaan. Een nieuw absoluut record sinds het begin van de metingen in 2002. Het groeiend vertrouwen van ondernemers in aanloop naar de zomer en de toenemende aandacht voor een goed credit management, zijn volgens Graydon de basis waarom het Nederlandse bedrijfsleven steeds stipter zijn facturen betaalt.

Hans-Peter Vloemans, Sales Manager bij Graydon: “Het nieuwe record van 42,5 dagen wijst op een toenemend vertrouwen bij Nederlandse ondernemers. Dit heeft ertoe geleid dat ondernemers konden beschikken over meer liquiditeit en dus eerder in staat waren hun financiële verplichtingen te voldoen. Bovendien zien we dat bedrijven die beschikken over een goed credit management ervoor kunnen zorgen dat betalingsafspraken beter worden nageleefd.”

Uit de barometer betaalgedrag van Graydon blijkt echter dat de trend van sneller betalen niet terug te zien is bij de overheid en de semi-overheid. Vloemans: “De overheid stond al niet bekend als een snelle betaler en in plaats van een verbetering blijkt uit onze nieuwe studie dat de overheid er – in vergelijking met vorig jaar – nog twee dagen langer over doet om haar rekeningen te betalen.”

Facturen zakelijke dienstverlening snelst voldaan

Op sectorniveau valt in de Graydon barometer af te lezen dat facturen in de zakelijke dienstverlening met 38,7 dagen het snelst betaald worden. Daarna komen de land- en tuinbouw en de IT en telecom. Naast de eerder genoemde (semi)overheid, lopen de transportsector en de chemie branche achter met het betaalgedrag.

Graydon ziet met tevredenheid dat de trend van stipter betalen zich ook in het tweede kwartaal van 2015 doorzet. Record op record als het gaat om goed betaalgedrag. “Toch moeten we vaststellen dat bijna anderhalve maand moeten wachten op het betalen van een factuur voor veel ondernemers nog steeds erg lang is. Het verder omlaag brengen van deze betaaltermijn is onontbeerlijk voor een financieel gezond onderneming”, aldus Hans-Peter Vloemans.
Lees het volledige rapport Graydon-Barometer-Betaalgedrag—Q2—2015

________________________________________
Over Graydon

Graydon biedt informatieoplossingen op het gebied van Credit Management, Risk & Compliance en Marketing Informatie. Met deze diensten helpt Graydon bedrijven toegang te verkrijgen tot kapitaal, kennis op te bouwen ter versteviging van hun concurrentiepositie en te voldoen aan de groeiende vraag naar transparantie. Graydon bouwt op een netwerk van 130 internationale databases in 100 landen met hierin informatie over meer dan 90 miljoen bedrijven. Al meer dan 125 jaar verwerken Graydon’s informatiespecialisten de up-to-date financiële, commerciële en transactiegerelateerde bedrijfsinformatie tot innovatieve en betrouwbare informatieoplossingen.

Gerelateerde artikelen

© 2021 VCMB - Website door: New Fountain

Wanneer onderneemt u actie bij het signalen van betalingsachterstanden?

Laden ... Laden ...