Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer of klik hier om te accepteren. Accepteren Lees meer

VCMB - Verbonden door creditmanagement kennis!
VCMB

Betaalgedrag Nederlands bedrijfsleven stagneert

Voor het eerst sinds twee jaar tijd verbetert het betaalgedrag van Nederlandse bedrijven niet. Uit de Barometer Betaalgedrag van bedrijfsinformatiespecialist Graydon blijkt dat tijdens het tweede kwartaal van 2016 bedrijven facturen gemiddeld na 40,7 dagen betaalden. Dat is net zo snel als vorig kwartaal. In vergelijking met een jaar geleden is deze gemiddelde betaaltermijn wel met drie dagen verbeterd.

“De afgelopen twee jaar noteerden we record op record in onze metingen van het betaalgedrag. Dit kwartaal zien we een trendbreuk”, zegt Hans-Peter Vloemans, Group Director Marketing Information Graydon. “Het belang van initiatieven voor een betere betaling vanuit zowel het bedrijfsleven als vanuit de politiek, wordt met deze studie onderstreept. Om de trend van steeds kortere betaaltermijnen vast te houden zijn inspanningen nodig die de markt stimuleren tot een beter betaalgedrag zodat ook met name kleinere bedrijven verzekerd kunnen worden van voldoende liquiditeit.”

Vastgoedsector in top 3 snelste betalers

Ondanks dat de gemiddelde betaaltermijn gelijk is gebleven, zien we dat een aantal sectoren wel een sneller betaalgedrag laat zien. In de Graydon Barometer Betaalgedrag zien we dat samen met de Winning van Delfstoffen (37,4 dagen) de Vastgoedbranche voorop loopt als het gaat om betaalgedrag. De sector betaalt met 37,6 dagen ruim drie dagen sneller dan het landelijk gemiddelde. Energiebedrijven zijn in het afgelopen kwartaal koploper als het gaat om trage betalingen. In deze sector wordt een factuur gemiddeld na 45,9 dagen betaald. Lees meer.

Gerelateerde artikelen

VCMB verwelkomt Buckaroo als nieuw lid

VCMB verwelkomt Buckaroo als nieuw lid

In 2005 begon Buckaroo als Payment Service Provider in Nederland. In 2020 opende Buckaroo een kantoor in België. Buckaroo was de eerste aanbieder van ...

© 2021 VCMB - Website door: New Fountain

Wanneer onderneemt u actie bij het signalen van betalingsachterstanden?

Laden ... Laden ...