Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer of klik hier om te accepteren. Accepteren Lees meer

VCMB - Verbonden door creditmanagement kennis!
VCMB

Bob Wessels nieuwe voorzitter Raad van Advies DigiTrage

Prof. mr. Bob Wessels (1949) is per 1 november 2016 benoemd tot voorzitter van de Raad van Advies van DigiTrage. Wessels volgt prof. mr. Bert van Schaick op.

Bob Wessels is juridisch adviseur en arbiter. Hij was ruim 25 jaar raadsheer-plaatsvervanger in het Gerechtshof Den Haag en 20 jaar lid/voorzitter van de vaste Geschillencommissie Achmea. Voor zijn emeritaat in 2014 was Wessels 25 jaar hoogleraar (Internationaal Insolventierecht, Universiteit Leiden 2007-2014, burgerlijk recht en handelsrecht, Vrije Universiteit Amsterdam 1988-2008). Hij heeft vele publicaties en onderzoeken op zijn naam staan, nationaal en internationaal. Sinds 2010 is hij Expert counsel van de Europese Commissie op het terrein van insolventievraagstukken. Hij is ook External Scientific Fellow bij het Max Planck Institute Luxembourg for Procedural Law.

De bestuursvoorzitter van DigiTrage, mr. Gijs Poorter zegt: “Bob Wessels brengt een schat aan ervaring en expertise mee om deze belangrijke positie in te vullen. Hij is een betrokken en inspirerend jurist die met humor en passie onze jonge organisatie verder kan vormgeven. Een waardig opvolger van Bert van Schaick die wij veel dank voor zijn rol bij onze start verschuldigd zijn.”

‘Ik zie ernaar uit om met mijn collega’s in de raad het bestuur en de Raad van toezicht van DigiTrage te adviseren op het terrein van wat wij als de kernwaarden van geschillenbeslechting zien. En ook hoe deze in de telkens meer van belang wordende wereld van elektronische informatie- en communicatie kunnen worden gewaarborgd’, stelt Wessels.

DigiTrage

De stichting DigiTrage is in 2014 gestart met het aanbieden van digitale arbitrage voor incassozaken. De combinatie van een online procedure en arbitragewetgeving maakt het mogelijk om betalingsgeschillen laagdrempelig op te lossen tegen minder kosten. Met haar arbiters realiseert DigiTrage met recht een alternatief voor de overheidsrechter.

Bron : Digitrage

Gerelateerde artikelen

VCMB verwelkomt Buckaroo als nieuw lid

VCMB verwelkomt Buckaroo als nieuw lid

In 2005 begon Buckaroo als Payment Service Provider in Nederland. In 2020 opende Buckaroo een kantoor in België. Buckaroo was de eerste aanbieder van ...

© 2021 VCMB - Website door: New Fountain

Wanneer onderneemt u actie bij het signalen van betalingsachterstanden?

Laden ... Laden ...