Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer of klik hier om te accepteren. Accepteren Lees meer

VCMB - Verbonden door creditmanagement kennis!
VCMB

Branche brede code lijkt ver weg

VCMB leden hebben vanuit de verschillende creditmanagement sectoren onderzocht of een eenduidige gedragscode voor de creditmanagement branche mogelijk is. Dit naar aanleiding van het bericht van de Autoriteit Persoonsgegevens (AP), dat zij branche gedragscodes aanmoedigen en ondersteunen.

De leden hebben een ‘VCMB-code’ opgesteld en deze met de AP besproken. Hoewel creditmanagement ons bindt, verschillen de sectoren dusdanig dat een eenduidige gedragscode een utopie lijkt. Het Projectteam beraadt zich op volgende stappen.

Daarnaast hebben wij van de AP vernomen dat er Europese regelgeving in de maak is inzake branche brede gedragscodes. Branches die een gedragscode hanteren dienen deze zelf periodiek te auditen en er op toe te zien dat de gedragscode wordt nageleefd. De branche organisatie dient zorg te dragen dat er een toezicht houdend orgaan is aangesteld.

Wij houden u op de hoogte van de vervolgstappen.

 

Gerelateerde artikelen

Aantal werkenden verder gestegen

Aantal werkenden verder gestegen

Het aantal mensen met betaald werk nam in de afgelopen drie maanden met gemiddeld 8 duizend per maand toe tot bijna 9,0 miljoen in september. Het aant...

© 2019 VCMB Maatwerk software door Way2Web

Wanneer onderneemt u actie bij het signalen van betalingsachterstanden?

Laden ... Laden ...