Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer of klik hier om te accepteren. Accepteren Lees meer

VCMB - Verbonden door creditmanagement kennis!
VCMB

Brussel ondersteunt wettelijk kader kredietunies

Het is goed nieuws voor het mkb dat het wettelijk kader voor kredietunies met ingang van 1 januari aanstaande in werking kan treden, zoals minister Dijsselbloem de Tweede Kamer per brief heeft laten weten. Hierdoor kunnen kredietunies nu gelden gaan aantrekken en uitzetten in het mkb. MKB-Nederland ziet deze financieringsvorm als een welkome aanvulling op het huidige aanbod.

Kredietunies worden tot nu toe in hun functioneren gehinderd omdat zij aan dezelfde regels en voorwaarden moeten voldoen als banken. En die zijn voor deze financieringsvorm veel te zwaar. De Wet toezicht kredietunies, een initiatief van de Kamerleden Mulder en Nijboer, biedt hiervoor een oplossing, maar die had nog groen licht nodig van de Europese Commissie.

Nu Dijsselbloem dat vanuit Brussel heeft gekregen, kan de wet op 1 januari in werking treden. Daarmee krijgen kredietunies de kans om zich te gaan ontwikkelen tot een belangrijke financier van het midden- en kleinbedrijf, aldus MKB-Nederland. De ondernemersorganisatie verwacht dat in veel sectoren en regio’s initiatieven zullen ontstaan. De kredietunies kunnen zelfstandig opereren of samen met een bank in de kredietbehoefte van een ondernemer voorzien. MKB-Nederland verwacht dat kredietunies ook bij de financiering van bedrijfsovernames een goede rol kunnen spelen.

Zie voor meer informatie:
Samenwerkende kredietunies: www.samenwerkendekredietunies.nl

Bron:MKB

Gerelateerde artikelen

VCMB verwelkomt Graydon als nieuw lid

VCMB verwelkomt Graydon als nieuw lid

Graydon gelooft dat transparantie het vertrouwen tussen zakenpartners versterkt. Als ondernemingen een goed beeld hebben van de opportuniteiten die er...

VCMB verwelkomt Buckaroo als nieuw lid

VCMB verwelkomt Buckaroo als nieuw lid

In 2005 begon Buckaroo als Payment Service Provider in Nederland. In 2020 opende Buckaroo een kantoor in België. Buckaroo was de eerste aanbieder van ...

© 2021 VCMB - Website door: New Fountain

Wanneer onderneemt u actie bij het signalen van betalingsachterstanden?

Laden ... Laden ...