Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer of klik hier om te accepteren. Accepteren Lees meer

VCMB - Verbonden door creditmanagement kennis!
VCMB

CBS: voor het eerst sinds 2016
stijgt aantal ontvangers bijstand weer

Het aantal Nederlanders dat bijstand ontvangt is vorig jaar met ruim drie procent gegroeid. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) is het voor het eerst sinds 2016 dat het aantal bijstandsontvangers omhoog ging.

Eind 2020 hadden 429.000 mensen tot de AOW-leeftijd een bijstandsuitkering, ruim 14.000 meer dan een jaar eerder. Hierbij zijn geen uitkeringen meegerekend, die speciaal in het leven zijn geroepen om de gevolgen van de coronacrisis op te vangen, zoals de Tozo-regeling voor zelfstandig ondernemers.

Onder jongeren tot 27 jaar was de toename relatief het grootst, met bijna 12 procent meer bijstandsontvangers (ruim 4000 mensen) dan in 2019. Bij de ontvangers van 27 tot 45 jaar was de stijging vier procent, bij de 45-plussers twee procent.

Ook onder mensen met een migratie-achtergrond (zowel westers als niet-westers) was de stijging groter dan onder mensen met een Nederlandse achtergrond, zegt het CBS: in de eerste groep groeide het aantal bijstandsontvangers met zo’n vier procent, in de tweede groep met ongeveer twee procent.

Bron: NOS

Gerelateerde artikelen

VCMB verwelkomt Graydon als nieuw lid

VCMB verwelkomt Graydon als nieuw lid

Graydon gelooft dat transparantie het vertrouwen tussen zakenpartners versterkt. Als ondernemingen een goed beeld hebben van de opportuniteiten die er...

VCMB verwelkomt Buckaroo als nieuw lid

VCMB verwelkomt Buckaroo als nieuw lid

In 2005 begon Buckaroo als Payment Service Provider in Nederland. In 2020 opende Buckaroo een kantoor in België. Buckaroo was de eerste aanbieder van ...

© 2021 VCMB - Website door: New Fountain

Wanneer onderneemt u actie bij het signalen van betalingsachterstanden?

Laden ... Laden ...