Persbericht: Hartmut Wagner benoemd tot nieuwe CEO van softwareleverancier Collenda

Meerbusch (DE), 28 november 2019.

Collenda, de toonaangevende leverancier van oplossingen voor credit management en incasso-software, heeft Hartmut Wagner benoemd tot haar nieuwe CEO. Hij brengt meer dan 25 jaar ervaring in de software- en cloud business mee, opgedaan in verschillende sectoren. Hartmut zal CollendaÔÇÖs innovatiestrategie consistent voortzetten en de ontwikkeling van nieuwe oplossingen en de toegang tot nieuwe markten stimuleren.

Hartmut Wagner werkte het laatst bij Micro Focus en HPE Software, waar hij tot 1.000 medewerkers leidde. Als General Manager en Vice President EMEA was hij verantwoordelijk voor de gehele oplossings- en service business, met een omzet van meer dan 100 miljoen euro.

Daarvoor was Hartmut directeur bij de Nederlandse Exact Group, waar hij de wereldwijde cloud activiteiten beheerde. Eerder leidde Hartmut bij Iron Mountain vanuit het hoofdkantoor in Boston (Massachusetts) de wereldwijde verkoop en marketing van de online en softwareactiviteiten van het bedrijf. Hartmut Wagner is afgestudeerd in Business Administration met een diploma in Business, IT en Leadership van de Baden-W├╝rttemberg Cooperative State University in Mannheim.

Hartmut Wagner volgt Christian Haas op in zijn rol als CEO bij Collenda. Hij zal de innovatie- en uitbreidingsstrategie van de afgelopen jaren voortzetten en zich steeds meer richten op het gebruik van nieuwe technologie├źn voor credit management en incasso-software. ÔÇťDankzij haar consistente onderzoeks- en ontwikkelingswerk bevindt Collenda zich in een uitstekende uitgangspositie voor de komende jaren: we zijn ├ę├ęn van EuropaÔÇÖs pioniers in het gebruik van baanbrekende technologie├źn, zoals kunstmatige intelligentie (AI) en cloud applicaties. Deze strategie zullen we samen met onze klanten en partners blijven voortzetten, om zo nieuwe maatstaven te stellen op het vlak van effici├źntie, effectiviteit en gebruiksgemak. Ik kijk ernaar uit om samen met ons sterke team nieuwe oplossingen en technologie├źn te ontwikkelenÔÇŁ.