Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer of klik hier om te accepteren. Accepteren Lees meer

VCMB - Verbonden door creditmanagement kennis!
VCMB

Coronaregelingen: hier zie jij waar jij recht op hebt

Om bedrijven te helpen staat sinds vrijdag de Coronacalculator van MKB-Nederland en VNO-NCW online. Deze rekenhulp geeft je als ondernemer een overzicht van hoe je bedrijf ervoor staat én hoe je hulp kunt krijgen tijdens de coronacrisis.

Met de tool willen de ondernemersverenigingen het eenvoudig maken om overzicht te krijgen in de verschillende nieuwe regelingen om ondernemers te helpen. Hans de Boer, voorzitter van VNO-NCW: “Ondernemers hebben nu zoveel aan hun hoofd. Met de nieuwe calculator helpen we ze eenvoudig een weg te vinden in de steunmaatregelen die er zijn en welk effect ze hebben op hun liquiditeitspositie. Zo proberen we extra ondersteuning te bieden in deze onzekere tijden.”

Zo werkt de Coronacalculator

De calculator heeft twee gegevens nodig, je KvK-nummer en de wetenschap of je personeel in dienst hebt. Daarna rolt er een overzicht uit, op gebouwd uit 3 delen: welke tegemoetkomingen je aan kunt vragen, welke betalingen aan de overheid je uit kunt stellen en waar je – indien nodig – krediet kunt aanvragen. Bij allen is direct de mogelijkheid om de opties aan te vragen.

MKB-Nederland voorzitter Jacco Vonhof laat direct weten dat de tool nog wordt uitgebreid. “Ondernemen doe je niet alleen en wij steunen ondernemers waar we kunnen. In de lobby, maar ook praktisch zoals met deze calculator. We blijven deze tool komende tijd op basis van alle ervaringen en ontwikkelingen steeds verder verfijnen en uitbreiden.”

Bron: deondernemer.nl

Gerelateerde artikelen

Ontslaggolf door baansubsidie uitgesteld

Ontslaggolf door baansubsidie uitgesteld

Euler Hermes stelt dat binnen Europa 20% van de banen die nu worden gesubsidieerd door nationale regelingen voor behoud van werkgelegenheid, een verho...

© 2020 VCMB - Website door: New Fountain

Wanneer onderneemt u actie bij het signalen van betalingsachterstanden?

Laden ... Laden ...