Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer of klik hier om te accepteren. Accepteren Lees meer

VCMB - Verbonden door creditmanagement kennis!
VCMB

CWIZE ISAE3402 gecertificeerd

Sinds 25 april 2016 zijn de SaaS-oplossingen van Cwize ISAE3402 gecertificeerd. “Deze ISAE3402 verklaring kunt u vergelijken met een bewijs van kwaliteit”, aldus Martijn Groot, Directeur van Cwize. “Als een bedrijf een belangrijk deel van haar behoefte aan rapportages heeft uitbesteed aan Cwize is het in onze ogen vanzelfsprekend dat men dit wil toetsen op kwaliteit. Met de ISAE3402 verklaring hebben we nu het bewijs dat onze rapportage-oplossingen goede en veilige keuzes zijn.”

Wat is ISAE3402
Steeds meer organisaties besteden in meerdere mate activiteiten uit aan serviceorganisaties, zoals Cwize. Deze uitbestede activiteiten kunnen van invloed zijn op de financiële verslaglegging van deze organisaties. Het management en de accountant van deze uitbestedende organisatie zal op enige wijze informatie moeten krijgen over de beheersing van de activiteiten die aan een dergelijke serviceorganisatie zijn uitbesteed. Bij uitbesteding ontstaat de vraag hoe deze uitbesteding wordt beheerst?

De diensten van Cwize worden gehost in een tweetal datacenters. In deze keten van organisaties die outsourcen ontstaan vragen over security, interne beheersing en kwaliteit van uitvoering van processen. Naast deze vragen hebben de klanten van Cwize soms ook te maken met een wettelijke verplichting. Voor financiële instellingen zijn deze wettelijke verplichtingen bijvoorbeeld vastgelegd in de Wet Financieel Toezicht (Wft).

De ISAE3402 rapportage is opgesteld ten behoeve van de opdrachtgevers van Cwize B.V. en haar accountants. Cwize geeft hiermee inzicht in de manier waarop de kwaliteit van de dienstverlening is gewaarborgd. Het oordeel van de externe accountant over de toereikendheid, opzet en het bestaan van de interne beheersing is toegevoegd.

Gerelateerde artikelen

VCMB verwelkomt Buckaroo als nieuw lid

VCMB verwelkomt Buckaroo als nieuw lid

In 2005 begon Buckaroo als Payment Service Provider in Nederland. In 2020 opende Buckaroo een kantoor in België. Buckaroo was de eerste aanbieder van ...

© 2021 VCMB - Website door: New Fountain

Wanneer onderneemt u actie bij het signalen van betalingsachterstanden?

Laden ... Laden ...