Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer of klik hier om te accepteren. Accepteren Lees meer

VCMB - Verbonden door creditmanagement kennis!
VCMB

DB.Nu aan de slag met het imago van de gerechtsdeurwaarder

Hilversum, 5 november 2015 – De Nederlandse Belangenvereniging Gerechtsdeurwaarders, verkort Deurwaardersbelangen.Nu (DB.NU), werkt samen met haar achterban en dagelijks betrokken partijen aan de verbetering van het imago van de gerechtsdeurwaarder in Nederland.

De gerechtsdeurwaarder speelt een centrale cruciale rol binnen het Nederlandse rechtssysteem. Die rol vergt een onafhankelijk(e) houding en handelen in een heel speciaal krachtenveld, waarbij ontevredenheid over zijn handelen bijna als vanzelfsprekendheid op de loer ligt. Zijn opdrachtgever wil immers niet horen dat zijn vordering niet verhaald en dus niet betaald kan worden en voor de schuldenaar komt hij altijd op een ongewenst moment. Dat vraagt veel van de gerechtsdeurwaarder en zijn medewerkers.
Gerechtsdeurwaarders zijn zich (zeker) de afgelopen jaren steeds meer gaan realiseren dat er nog een wereld te winnen valt als het gaat om hun imago. Er zijn ook concrete stappen gezet die al voor een verbeteringsslag gezorgd hebben. De kwaliteitseisen die de beroepsorganisatie (KBvG) sinds enkele jaren hanteert maken daarvan een belangrijk deel uit.

In gesprek met de buitenwacht

Deurwaardersbelangen.Nu organiseerde recentelijk een werkconferentie met een breed scala aan betrokken spelers in de markt. Van opdrachtgever tot schuldhulpverlener. Deze bijeenkomst maakt onderdeel uit van een stappenplan gebaseerd op de wens van de leden van DB.NU om tot concrete en praktische maatregelen te komen die het imago verbeteren. Tijdens de deze week gehouden Algemene Ledenvergadering zijn de uitkomsten van de werkconferentie via een videoverslag gedeeld met de achterban van de belangenvereniging.
De door de deelnemers aan de werkconferentie aangedragen aandachtspunten variëren van het niet (voldoende) centraal staan van de schuldenaren in de dienstverlening, het gebruik van voor buitenstaanders onbegrijpelijke vaktaal, onvoldoende inlevingsvermogen en onvoldoende betrokkenheid en communicatie in het algemeen richting alle betrokken partijen.
Deurwaardersbelangen.Nu en haar leden zijn bijzonder gemotiveerd om met de gegeven input op korte termijn aan de slag te gaan en zo invulling te geven aan de wensen in de markt.

Nu is het nog de uitdaging om ook de ‘andere klant’, de schuldenaar, te bereiken als het gaat om het vragen van zijn oordeel over de dienstverlening door gerechtsdeurwaarders.

De gerechtsdeurwaarder is aan zet.

Voor aanvullende informatie of vragen kunt u contact opnemen met Mark Hafkamp, vice-voorzitter van Deurwaardersbelangen.Nu via 088-0322177 of Jacco van Lunteren, bestuurslid van Deurwaardersbelangen.Nu via 036-5345688.
De link naar de video is: Video
(‘Imago Gerechtsdeurwaarders 2015’) (YouTube.com)

Gerelateerde artikelen

VCMB verwelkomt Buckaroo als nieuw lid

VCMB verwelkomt Buckaroo als nieuw lid

In 2005 begon Buckaroo als Payment Service Provider in Nederland. In 2020 opende Buckaroo een kantoor in België. Buckaroo was de eerste aanbieder van ...

© 2021 VCMB - Website door: New Fountain

Wanneer onderneemt u actie bij het signalen van betalingsachterstanden?

Laden ... Laden ...