Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer of klik hier om te accepteren. Accepteren Lees meer

VCMB - Verbonden door creditmanagement kennis!
VCMB

De creditmanager moet zich juridisch ontwikkelen

De ontwikkeling van het debiteurenbeheer

Het debiteurenbeheer heeft de afgelopen jaren een flinke ontwikkeling doorgemaakt. Waar vroeger incassozaken nog redelijk eenvoudig waren en vaak binnen een paar dagen werden opgelost, is dat tegenwoordig niet meer het geval. Incassozaken zijn steeds vaker complex, internationaal en betwist. Om in te kunnen spelen op het slechte betalingsgedrag ten tijde van de crisis, is het debiteurenbeheer de afgelopen jaren steeds professioneler geworden. Deze professionalisering zie je ook terug op digitaal gebied. Er zijn steeds meer software oplossingen die de creditmanager ondersteunen in het debiteurenbeheer en ervoor zorgen dat het debiteurenproces efficiƫnter ingericht kan worden. Ook wordt door de huidige mogelijkheden met dataverwerking een risicoanalyse van een klant steeds eenvoudiger. Maar door deze digitalisering vallen ook er taken weg voor de creditmanager.

De creditmanager van de toekomst

Door deze ontwikkelingen vindt er een verschuiving plaats in de taken van de creditmanager. De creditmanager van de toekomst dient steeds beter juridisch onderlegd te zijn en zal zich steeds meer richten op internationaal debiteurenbeheer. Op dit gebied kunnen creditmanagers nog zich nog volop ontwikkelen. Bedrijven zijn immers steeds meer actief op de internationale markt. Hierdoor moet de creditmanager van de toekomst het debiteurenbeheer ook steeds meer internationaal inrichten. Dat betekent dat creditmanagers niet alleen meer kennis moeten verwerven van de buitenlandse handelsculturen maar ook van het buitenlandse recht. Hiervoor is het belangrijk dat creditmanagers er rekening mee houden dat buitenlandse rechtsstelsel op sommige punten behoorlijk verschilt van het Nederlandse rechtsstelsel. Sander Bierens lichtte dit toe tijdens zijn lezing op het Credit Summer Event.

Nederland een uitzondering op juridisch vlak

Lees meer.

Gerelateerde artikelen

VCMB verwelkomt Buckaroo als nieuw lid

VCMB verwelkomt Buckaroo als nieuw lid

In 2005 begon Buckaroo als Payment Service Provider in Nederland. In 2020 opende Buckaroo een kantoor in Belgiƫ. Buckaroo was de eerste aanbieder van ...

© 2021 VCMB - Website door: New Fountain

Wanneer onderneemt u actie bij het signalen van betalingsachterstanden?

Laden ... Laden ...