Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer of klik hier om te accepteren. Accepteren Lees meer

VCMB - Verbonden door creditmanagement kennis!
VCMB

De economische waarde van
creditmanagement breed gepubliceerd

Maandag 23 november jl. stond het blad Analyse Nederland voor een groot deel in het teken van creditmanagement. Met een geprinte oplage van 42.000 stuks die als bijlage worden meegestuurd met het Financiële Dagblad (FD), en ruim 64.000 gegarandeerde downloads van de publicatie bij de digitale krant, een mooie manier om ons gezamenlijke vakgebied brede aandacht te geven.

Verschillende leden hebben hier dan ook aan meegewerkt, en ook VCMB heeft zich hier als kennispartner aan verbonden. Het doel van deze publicatie was om de economische waarde van creditmanagement breed onder de aandacht te brengen.

Als enige branchevereniging die de gehele creditmanagementwaardeketen vertegenwoordigt, (h)erkennen wij als geen ander het grote belang dat ons vakgebied heeft voor de Nederlandse economie. Dit was ook de reden dat het Bestuur eind 2019 opdracht heeft gegeven aan SEO tot het uitvoeren van een groot onderzoek om juist dit belang te kwantificeren en de waardeketen inzichtelijk te maken.

Op woensdag 25 november heeft de landelijke publicatie van dit VCMB Waardenonderzoek plaatsgevonden via een interactieve webinar. Omdat deze twee publicaties zo mooi op elkaar aansloten, heeft het Bestuur gekozen voor een sterke vertegenwoordiging deze editie van Analyse Nederland. Zo komen de nieuwe bestuursleden aan het woord, wordt verwezen naar het VCMB Waardenonderzoek en geeft scheidend voorzitter Dick Kruiswijk met zijn opiniestuk, op pagina 34, de aftrap voor de creditmanagementsectie. Alle leden hebben inmiddels twee exemplaren van deze creditmanagement-editie namens VCMB ontvangen.

De presentatie tijdens de Webinar is goed ontvangen. Dit was de eerste keer dat we een openbaar toegankelijke sessie organiseerden. We hadden daardoor een erg grote opkomst, met niet alleen vertegenwoordiging vanuit onze leden, maar ook veel andere geïnteresseerden. Direct na afloop is tevens een speciale landingspagina geopend waar geïnteresseerden kosteloos een exemplaar van het rapport kunnen downloaden. Met dit alles zijn we dus een stap dichterbij ons doel om brede aandacht te krijgen voor ons mooie vakgebied. In de komende maanden zal vanuit het Bestuur verdere uitvoering gegeven worden aan het communicatieplan achter het Waardenonderzoek.

Gerelateerde artikelen

VCMB verwelkomt Graydon als nieuw lid

VCMB verwelkomt Graydon als nieuw lid

Graydon gelooft dat transparantie het vertrouwen tussen zakenpartners versterkt. Als ondernemingen een goed beeld hebben van de opportuniteiten die er...

VCMB verwelkomt Buckaroo als nieuw lid

VCMB verwelkomt Buckaroo als nieuw lid

In 2005 begon Buckaroo als Payment Service Provider in Nederland. In 2020 opende Buckaroo een kantoor in België. Buckaroo was de eerste aanbieder van ...

© 2021 VCMB - Website door: New Fountain

Wanneer onderneemt u actie bij het signalen van betalingsachterstanden?

Laden ... Laden ...