De toekomst van creditmanagement vraagt om een gezamenlijke inspanning om duurzame oplossingen te bieden

De afgelopen jaren zijn er behoorlijke verschuivingen geweest en hebben we vooruitgang geboekt die creditmanagement heeft veranderd. Een van de meest opvallende veranderingen in onze dienstverlening is de verschuiving naar reputatiebescherming als een kernonderdeel. De perceptie rondom betalingsachterstanden is geëvolueerd, en het beschermen van de debiteurklant staat nu centraal in onze benadering. In een tijd waarin sociale media een krachtige rol spelen, is kritiek op de behandeling van vorderingen een potentieel reputatierisico voor zowel creditmanagementbedrijven als schuldeisers. De aanpak omvat zorgvuldige behandeling, gerichte opleidingen, en proactieve webcare om kritiek snel en transparant aan te pakken.

Inzicht op basis van data als drijvende kracht

Een andere belangrijke ontwikkeling is het groeiende belang van data-inzichten. Data vormt de ruggengraat van elk behandelplan, en het biedt schuldeisers de mogelijkheid om hun controle over uitbestede processen aan te tonen. In een tijd waarin toezichthouders de verantwoordelijkheid bij de schuldeisers leggen, is het cruciaal dat creditmanagementorganisaties gericht zijn op het informeren en ondersteunen zodat schuldeisers volledige grip blijven houden op de behandeling.

Van incasso naar schuldenpreventie: Een paradigmaverschuiving

Een opmerkelijke paradigmaverschuiving is de verschuiving van het takenpakket creditmanagementorganisaties van incasso naar het voorkomen van schulden. Onze sector is hier al volop mee bezig. Op grond van  data-analyses en voorspelmodellen en signalen van de debiteurklant die wijzen op een verhoogd risico op problematische schulden, informeren we proactief andere ketenpartners. De focus ligt op het begeleiden van debiteurklanten naar duurzaam betaalgedrag, in samenwerking met ketenpartners om herhaling van schulden te voorkomen.

Samenwerking en Innovatie

In deze dynamische tijd blijft samenwerking met ketenpartners en innovatie essentieel. De toekomst van creditmanagement vraagt om een gezamenlijke inspanning om duurzame oplossingen te bieden voor de uitdagingen van de moderne financiële wereld. Samen streven we naar een toekomst waarin schuldenpreventie en financiële gezondheid centraal staan.