Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer of klik hier om te accepteren. Accepteren Lees meer

VCMB - Verbonden door creditmanagement kennis!
VCMB

“Detacheren kost geen geld. Het levert geld én mooie carrières op!”

Interview met Niels Schouten van Concredis

Concredis betekent ‘Wat jij mij toevertrouwt’.

Concredis één van de belangrijkste spelers op het creditmanagement detacheringsvlak in Nederland. Al bijna 15 jaar zorgen zij voor tijdelijk ondersteuning bij onderbezetting en achterstanden, en voor het optimaliseren van het creditmanagement proces bij hun klanten.

Niels Schouten is commercieel manager bij Concredis. Hij is 9 jaar werkzaam in het creditmanagement vakgebied, waarvan ruim 1 jaar bij Concredis.

Wat is de toegevoegde waarde van detachering binnen het creditmanagement vakgebied?

Wij worden ingeschakeld zodra bedrijven te maken krijgen met een tijdelijk onderbezetting door een piek in werk, ziekte, verlof, zwangerschap of anderszins. Daarnaast worden we ook ingeschakeld bij het professionaliseren van afdelingen door specialisten met veel kennis tijdelijk aan het team toe te voegen.

Creditmanagement is een vak apart en kan per branche of zelfs per bedrijf ook nog eens erg verschillend zijn. Voor kwaliteit ga je naar een specialist.

Wat maakt Concredis uniek?

Concredis is opgericht door creditmanagers, heeft credit professionals in huis en beschikt over een groot netwerk. Wij nemen alleen creditmanagement opdrachten aan en hebben enkel de focus op de ondersteuning en het verbeteren van het creditmanagementproces. Wij werken al jaren met een vast hecht team. Onze professionals zijn belangrijk voor ons. Wij bieden hen een solide werkomgeving met uitdagende opdrachten, en zorgen voor opleidingen en groeimogelijkheden. Zij zijn diegenen die het verschil maken en zorgen voor tevreden klanten die zien dat hun investering dubbel en dwars wordt terugbetaald. Zodoende dat ik vaak zeg dat detacheren geen geld kost.

We hebben echte specialisten, maar ook allrounders. Onze mensen zijn gewend om servicegericht (MVI) te incasseren, echter ze durven ook stelling te nemen in het belang van de opdrachtgever. Zij geven hierover graag advies.

Op welke markten is Concredis actief?

Onze klanten zijn vooral de grotere financiële dienstverleners en zakelijke dienstverleners. Wij vervullen daar functies als debiteurenbeheerders, medewerkers bijzonder beheer, credit controllers, incassomedewerkers, creditmanagers etc. Op dit moment en in de afgelopen jaren heeft Concredis vaak het MKB en grootbedrijf in vrijwel alle sectoren mogen bedienen.

Wat is jouw kijk op toekomst van detachering binnen de credit management branche?

Wat wij merken is dat de eisen bij klanten scherper worden (HBO, Wft, talen, specialismen, wet- en regelgeving, etc). Deze tendens is niet te stoppen vanwege een snel veranderende wereld om ons heen. Niet zozeer wij, maar de klant in de financiële sector wordt continu geconfronteerd met veranderingen. Onze uitdaging is om AL deze veranderingen te volgen en hierop te anticiperen, of het nu bij een verzekeraar, een bank of een consumentenkredietaanbieder is. Concredis begrijpt dit en is hier klaar voor.

Tot slot. Wat zou je de lezer nog mee willen geven?

Creditmanagement, maar ook detachering is een vak apart. Je moet het maar kunnen van opdracht naar opdracht. Je zelf snel aanpassen aan jouw nieuwe tijdelijke omgeving. Jezelf continu blijven ontwikkelen en er voor te zorgen dat je altijd een stapje voor bent. Goed begrijpen wat de klant wil en snel kunnen schakelen.

Het geeft een ongelofelijk kick als je een klant helpt en tevreden maakt omdat jij het verschil hebt gemaakt. Detachering werkt als stroomversneller voor je carrière op het gebied van vaardigheden en ervaring. Het zal je verbazen hoeveel van de beste creditmanagers in de detachering zijn begonnen.

Als jij je verder wilt ontwikkelen of het creditmanagement vakgebied in wilt stappen dan staat onze deur open. Kom, en laat je verrassen door het prachtige VAK!

Gerelateerde artikelen

Aantal faillissementen in mei gedaald

Aantal faillissementen in mei gedaald

Rechtbanken hebben in mei 185 faillissementen uitgesproken. Dit zijn er 19 minder dan in april en 207 minder in vergelijking met dezelfde periode vori...

© 2021 VCMB - Website door: New Fountain

Wanneer onderneemt u actie bij het signalen van betalingsachterstanden?

Laden ... Laden ...