Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer of klik hier om te accepteren. Accepteren Lees meer

VCMB - Verbonden door creditmanagement kennis!
VCMB

Deurwaarders even niet langs bij gedupeerden toeslagen

De beroepsorganisaties van gerechtsdeurwaarders hebben met de Belastingdienst afspraken gemaakt over het delen van informatie. Daarmee moet verhinderd worden dat schuldeisers meteen de €30.000 schadevergoeding opeisen die de gedupeerden van de overheid krijgen.

„Met deze afspraken kan de pauzeknop op schulden voor de gedupeerden worden uitgevoerd en worden voorkomen dat er bij hen beslag wordt gelegd of ontruimd”, melden de organisaties woensdag.

Omdat veel gedupeerden door de toeslagenkwestie in de financiële problemen zijn gekomen, bestaat de kans dat private schuldeisers zoals energiebedrijven, zorgverzekeraars en verhuurders meteen beslag leggen op dit compensatiegeld. Daar hebben zij officieel ook recht op, maar de overheid vindt dat het geld daarvoor niet is bedoeld.

De oplossing betekent in de praktijk dat de Belastingdienst de lijst met gedupeerden verstrekt aan de Stichting Netwerk Gerechtsdeurwaarders. Deze stichting informeert dan de deurwaarderskantoren.

In de toeslagenaffaire, die leidde tot de val van het kabinet, draaide het om ouders die door de Belastingdienst ongekend hard werden aangepakt na signalen van fraude met kinderopvangtoeslag of wegens het leveren van onvoldoende informatie. Duizenden gezinnen werden onterecht beboet en weggezet als fraudeur.

Het kabinet besloot in december dat iedere gedupeerde ouder in elk geval €30.000 krijgt. Het aantal gedupeerden dat zich heeft gemeld, is sinds de uitbreiding van de compensatie verdubbeld tot bijna 18.000.

Bron: Telegraaf.nl

Gerelateerde artikelen

VCMB verwelkomt Graydon als nieuw lid

VCMB verwelkomt Graydon als nieuw lid

Graydon gelooft dat transparantie het vertrouwen tussen zakenpartners versterkt. Als ondernemingen een goed beeld hebben van de opportuniteiten die er...

VCMB verwelkomt Buckaroo als nieuw lid

VCMB verwelkomt Buckaroo als nieuw lid

In 2005 begon Buckaroo als Payment Service Provider in Nederland. In 2020 opende Buckaroo een kantoor in België. Buckaroo was de eerste aanbieder van ...

© 2021 VCMB - Website door: New Fountain

Wanneer onderneemt u actie bij het signalen van betalingsachterstanden?

Laden ... Laden ...