Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer of klik hier om te accepteren. Accepteren Lees meer

VCMB - Verbonden door creditmanagement kennis!
VCMB

Digitaal Beslagregister beschermt mensen met schulden

Het beslagvrij inkomen van mensen met schulden wordt per 1 januari 2016 beter beschermd dankzij de invoering van het Digitaal Beslagregister (DBR). Het register zorgt er ook voor dat onnodige gerechtelijke procedures en beslagen worden voorkomen. Met de komst van het register zijn gerechtsdeurwaarders verplicht alle beslagen op inkomsten, zoals loon, uitkering en toeslagen, te registreren in dit register. Gerechtsdeurwaarders hebben daardoor landelijk inzicht in alle gelegde beslagen op inkomsten.

Het Digitaal Beslagregister is een initiatief van de Koninklijke Beroepsorganisatie van Gerechtsdeurwaarders (KBvG). Het register is tot stand gekomen in samenwerking met Stichting Netwerk Gerechtsdeurwaarders (SNG), die medeverantwoordelijk is voor de uitvoering van het register, en subsidies van de Ministeries van Veiligheid en Justitie en Sociale Zaken en Werkgelegenheid.
Beslagvrij inkomen gewaarborgd

De komst van het Digitaal Beslagregister is zowel gunstig voor mensen met schulden als voor gerechtsdeurwaarders en schuldeisers. Het register draagt eraan bij dat mensen met schulden in hun levensonderhoud kunnen blijven voorzien, doordat het beslagvrij inkomen wordt gewaarborgd. Daarnaast zorgt het ervoor dat onnodige gerechtelijke procedures en beslagen op inkomsten worden voorkomen als betaling daarvan niet mogelijk lijkt.

Lees meer.

Gerelateerde artikelen

© 2021 VCMB - Website door: New Fountain

Wanneer onderneemt u actie bij het signalen van betalingsachterstanden?

Laden ... Laden ...