Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer of klik hier om te accepteren. Accepteren Lees meer

VCMB - Verbonden door creditmanagement kennis!
VCMB

Terugblik op de Webinar “Cyber Security”
met spreker Barry van Kampen

Dinsdag 19 mei jl. stond er een webinar “Cyber Security” op de agenda georganiseerd door VCMB, onder leiding van etisch hacker Barry van Kampen.

Barry van Kampen a.k.a. “Fish” wist, helaas niet bij Bierens in Veghel, maar vanuit zijn online futuristische studio de verschillende leden van de VCMB te boeien met zijn duidelijke en confronterende verhaal over de wereld achter cybercriminaliteit. Hoe denkt een hacker? Waar kan je je als bedrijf of individu wapenen tegen cyberaanvallen? Waar let een hacker op bij het selecteren van zijn ‘prooi’?

VCMB’ers kregen van Barry een aantal handige ‘basics’ aangereikt om te beoordelen of je bedrijfswebsite of persoonlijke emailadres “cybersecure” is. Het maakt nogal wat uit of je een hoofdletter en of een cijfer toevoegt in een wachtwoord, namelijk seconden, dagen, jaren, eeuwen, kijk maar eens op grc.com/haystack! Publieke websites als ssllabs.com, dnsdumpster.com en haveibeenpwned.com zijn zeker de moeite waard om eens te bezoeken, als je eens wilt zien hoe kwetsbaar we zijn.

De presentatie is, bleek uit de enquête, zeer positief ontvangen door de deelnemende leden. “Top, goed voorbereid en prima te doen op deze digitale manier”, was een van de reacties. Al met al, noodgedwongen of niet, voor herhaling vatbaar.

Gerelateerde artikelen

© 2021 VCMB - Website door: New Fountain

Wanneer onderneemt u actie bij het signalen van betalingsachterstanden?

Laden ... Laden ...