Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer of klik hier om te accepteren. Accepteren Lees meer

VCMB - Verbonden door creditmanagement kennis!
VCMB

Dudok Wonen automatiseert incassoproces met software Credit Tools

Meer tijd en ruimte voor persoonlijk klantcontact

Onlangs implementeerde Dudok Wonen de credit management software van Credit Tools. Hiermee wordt het huurincassoproces verregaand geautomatiseerd waardoor er meer tijd en ruimte ontstaat voor persoonlijk klantcontact. Dat past bij de visie van Dudok Wonen op de zorg voor wonen.

Al geruime tijd werkt Dudok Wonen met het ERP-pakket Viewpoint. Tot voor kort gebruikten zij dit pakket ook voor de financiële administratie en daarmee het innen van de huur. Dudok Wonen liep echter aan tegen de beperkte mogelijkheden op het gebied van digitalisering van de werkzaamheden. Het automatisch verzenden van brieven was bijvoorbeeld slechts één keer per maand mogelijk en de opvolging verliep handmatig aan de hand van bellijsten. Ook de klantinformatie was niet direct inzichtelijk. Om dit proces sterk te automatiseren koos Dudok Wonen voor een aanvullend credit managementpakket; CreditManager van Credit Tools.

Klantsegmentatie en workflows

“De procesautomatisering leidt tot een grote efficiencyslag. Niet alleen hebben we meer zicht op huurachterstanden en toezeggingen, we weten precies wat onze DSO is en welke activiteiten er dagelijks opgepakt moeten worden. Overall levert ons dat meer mogelijkheden en tijd op om onze huurders makkelijker, sneller en persoonlijker benaderen; op een manier die bij hen past. Dat is precies waar we onze focus op willen leggen. Klantsegmentatie en workflows spelen voor ons dan ook een grote rol. Zo kunnen we jonge huurders bijvoorbeeld benaderen via sms of e-mail met de mogelijkheid direct per e-mail te betalen. Voor oudere huurders werkt contact per post of telefoon soms beter. Contact op maat dus. Dat heeft ook zeker zijn voordelen in het samen maken van afspraken en het oplossen van mogelijke betaalproblemen”, vertelt Martin Hordijk, medewerker Incasso & Woonfraude bij Dudok Wonen.

“In de toekomst verwachten we de klantsegmentatie en daarmee de workflows verder uit te breiden met bijvoorbeeld segmentatie op type woning en klant. Ook de module Automatische Incasso is voor ons een interessante ontwikkeling. Naast dat een rekening hiermee sneller wordt betaald, ook als het om kleine bedragen gaat, is het ook goedkoper om de rekening te innen. Er hoeft tenslotte geen post verstuurd te worden. We zien zeker voldoende mogelijkheden om de credit management software verder uit te nutten.”

Over Dudok Wonen

Dudok Wonen is een private maatschappelijke onderneming in het domein van de zorg voor het wonen. Zij beheert zo’n 8800 objecten in de markt voor huurwoningen, bedrijfsruimten, erfpachtcontracten en parkeerplaatsen in het Gooi & directe omgeving. Dudok Wonen laat zich leiden door het geloof in de kracht van mensen. Zij is transparant in wat zij doet en in de verantwoording van haar gerealiseerde prestaties. Om haar sociale doelstellingen te realiseren, opereert Dudok Wonen als een lange-termijn investeerder, gericht op waardecreatie. Om mensen die zelf niet aan een woning kunnen komen te bedienen. Dat doen zij al ruim 100 jaar en wil dat nog minstens 100 jaar blijven doen als de maatschappij dat verlangt. Dudok Wonen realiseert een blijvend rendement op het in vastgoed belegde vermogen. In het werkgebied hebben mensen nog lange tijd behoefte aan de producten en diensten. Dudok Wonen kiest voor huidige en toekomstige klanten en dus ook voor instandhouding van het vermogen. Met deze keuze geeft zij een stem aan bewoners van de toekomst. Meer informatie over Dudok Wonen.

Over Credit Tools

Credit Tools ontwikkelt en implementeert al meer dan 15 jaar credit management software. Zij is uitgegroeid tot een toonaangevende speler in innovatieve oplossingen op het gebied van debiteurenbeheer, incasso, bijzonder beheer en het automatisch verwerken van betalingen. Credit Tools heeft een diepe kennis van en een groot inlevingsvermogen in de bedrijfsprocessen van haar klanten. Daardoor kan zij haar klanten dé oplossingen bieden die waarde toevoegen aan de optimalisatie van het credit management proces. Meer informatie over Credit Tools.

Credit Tools en OnGuard zijn per 1 december 2016 gefuseerd. Meer informatie vindt u op http://bit.ly/fusieOnGuardCreditTools.

Gerelateerde artikelen

© 2021 VCMB - Website door: New Fountain

Wanneer onderneemt u actie bij het signalen van betalingsachterstanden?

Laden ... Laden ...