Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer of klik hier om te accepteren. Accepteren Lees meer

VCMB - Verbonden door creditmanagement kennis!
VCMB

Economische Update november 2016

De nieuwste uitgave van de (Engelstalige) Economische Update, met daarin een beeld van de huidige wereldwijde economische omgeving en de vooruitzichten door Atradius Economic Research.

Mondiaal – Verwacht wordt dat de groei van het wereldwijde bbp in 2016 zal vertragen tot 2,5%. De internationale handel groeit naar verwachting nog minder.

Eurozone – Het economisch herstel in de eurozone blijft stabiel maar gematigd. Het herstel wordt voornamelijk afgeremd door structurele problemen en de erfenissen van de crisis.

Ontwikkelde markten – Lagere voorraden en de sterke USD drukken op de groei van de Verenigde Staten, maar de vooruitzichten voor 2017 zijn sterk. De economie van het Verenigd Koninkrijk is robuust in 2016, maar volgend jaar zal onzekerheid op de investeringen wegen.

Opkomende landen – Opkomende landen blijven kampen met de gevolgen van lage olieprijzen, het weer in evenwicht brengen van de economie in China en krappere financieringscondities. Een aantal belangrijke markten zal in 2017 uit de recessie komen.

Krediet en insolventies – De vooruitzichten voor insolventies in 2016 zijn zwakker geworden in lijn met de zwakkere vooruitzichten voor het bbp. 2017 blijft gematigd, vooral in het Verenigd Koninkrijk en de eurozone vanwege toenemende onzekerheid rondom de Brexit.

Download het volledige rapport

Bron : Atradius

Gerelateerde artikelen

© 2021 VCMB - Website door: New Fountain

Wanneer onderneemt u actie bij het signalen van betalingsachterstanden?

Laden ... Laden ...